• Anonym (Kaffedraken)

  Lantställe och ont om plats, orättvist

  Vad säger din man när du tar upp det? 


   

 • Anonym (Kaffedraken)
  Anonym (Hej) skrev 2023-11-21 10:58:19 följande:

  Det har vart så i 15 år. 1-7 dagar. Oftast kanske tre dagar.  På sommaren kan det vara två familjer där en vecka i streck, varje helg osv. Ibland är alla där och dö blir det såhär trångt. Grejen är bara att det alltid är jag som får Kompromissa. Sambon bryr sig inte eller dom andra. Den andra ingifta får ju bästa rummet så han klagar ju inte.  Men nu när det kom en tjej till reagerade som ju direkt och ville sova själva, vilket såklart är förståeligt  men ingen har haft förståelse för mig  


  men precis, jag ska föreslå det, dela upp tiden. min man åker inte utan mig och umgås med sina syskon heller så han får acceptera det då Om ingen vill anpassa sig. 


  Har du någon gång tagit upp det? Om inte, då tror väl de anda att du är ok med det.
 • Anonym (Kaffedraken)
  Anonym (Hej) skrev 2023-11-21 11:59:15 följande:
  dom borde förstått det då jag alltid sover i gästhuset när vi är där. Men nu när brorsan skaffat tjej vill dom sova i gästhuset. 

  Du menar att de kan läsa dina tankar? 


  Du skrivet att du sover i allrummet om där är fullt i de andra rummen. Om där inte är fullt så sover ni  inte i allrummet. Så hur ska de veta om du inte säger något? 


  Vad säger din man?

 • Anonym (Kaffedraken)
  Anonym (Hej) skrev 2023-11-21 13:37:47 följande:

  Jag har inte sagt var vi sover när vi är själva. Då sover vi alla i rummet med stängd dörr. Detta vet dom om. 


  När alla är där sover vi i gästhuset. 


  men visst, folk kan nog inte tänka själva. Det är det som är felet. Man kan inte utgå från det. 


  I din trådstart skriver du att du och din man alltid sover i allrummet. Men nu sover ni i gästhuset. 


  Men tala klarspråk med folk istället för att gå runt och sura och förvänta dig att folk ska veta vad du vill. De tar för sig, och du och din man protesterar inte. Klart de fortsätter då. Hade ni dragit upp rättvisa regler från början så hade det inte blivit så här. Men då måste du och din man prata med de andra. 

 • Anonym (Kaffedraken)
  Anonym (Hej) skrev 2023-11-21 18:26:44 följande:

  Jag menade tidigare år, men skrev att vi även sover i gästhuset, skulle vart tydligare. 


  alla funkar olika, jag hade ju fattat direkt att aha, dessa vill inte längre sova i allrummet då dom sover i gästhuset. (Har skrivit det flera gånger i tråden att vi numera gör det) 
  samt att vi sover i rummet med dörr när vi är själva där. Detta vet dom om då vi alltid berättar om vi bytt sängkläder. 


  dom är inte dumma i huvudet att dom inte kan fatta att vi inte längre vill sova i allrummet när dom har småbarn som vaknar kl 06. 


  hur skulle du själv tänka? ditt lilla barn vaknar tidigast av alla och väcker övriga genom att sätta på ett skrikit youtube.låste lån tala om för dig att det inte är så kul då? 


  Klart man blir tjurig, jag är ingift  inte så lätt att bara prata ut med alla, dom verkar antingen nöjda eller konflikträdda  

  förrän det kommit en ny i familjen som såklart vill sova ensam med sin partner -i gästhuset där jag som ingift också vill sova. 


   


  Som sagt, låt din man sköta snacket. Ja, folk kan vara egoister, men ni låter dom ju köra över er. 
 • Anonym (Kaffedraken)
  Anonym (Hej) skrev 2023-11-21 18:32:48 följande:

  Ja absolut att jag är det. Den äldsta som tagit sovrummet är ganska bestämd av sig med och ingen man vill tjafsa med. vi har faktist aldrig tjafsat under våra 25 år så försöker undvika det. 


  så du hade själv inte haft hyfs eller förståelse för ett par som sover i allrummet att det kanske inte är så trevligt att sätta på teven kl 06, utan det måste nån tala om för dig. 


  jag skriver ju gång på gång att vi inte längre sover i allrummet, vi sover i sovrummet när vi är själva och i gästhuset när alla är där, vi gjorde det när barnen var små för då kvittade det  alla barn vaknade samtidigt, vi har barn i samma åldrar som i dag är 15-20 år. 


  ok....


  Vad är då problemet om ni inte sover i allrummet längre? 
Svar på tråden Lantställe och ont om plats, orättvist