• Anonym (Hej)

  Lantställe och ont om plats, orättvist

  Min man delar lantställe med sina syskon. fler har fått barn och det börjar bli riktigt trångt. Jag och mannen har alltid sovit i allrummet som hänger ihop med köket. Dvs inget privat utrymme. Men vi sover Också i gästhuset så det ätningen tvekan om att vi inte längre vill sova i allrummet. 


  Allrummet delas även av den yngre brodern när vi är där. Eller han sover där med sina mindre barn. Men så finns det ett äldre syskon som från dag 1 har valt det bästa rummet med dörr och allt. 


  det var så även innan dom fick barn så det handlar inte om det. Även om vi förstod att dom vill sova där och lägga barnet tidigare på kvällen. 


  problemet är ju att dessa går upp tidigast. Så den som sover i allrummet väcks när deras yngsta går upp kl 06. 


  men hur som helst har brodern skaffat tjej nu med. Så nu blir vi helt förpassade till allrummet igen då denna nya relation kräver ett eget rum. Av förståeliga skäl. 


  vet inte om alla är konflikträdda i hans familj och varför ingen pratar om det eller ifrågasätter varför ena bara ska ha det bästa rummet. 


  är det inte konstigt att man som människa tar för givet att man ska ha det bästa? Och inte ens fråga andra om det är okej? 


  ingen betalar mer än nån annan. 

 • Svar på tråden Lantställe och ont om plats, orättvist
 • Anonym (Hej)
  Anonym (systern) skrev 2023-11-21 10:24:54 följande:

  Om det är tre syskon är det bättre framöver att de delar upp tiden i stugan så att ni inte är där samtidigt. Det är mycket svårt att komma överens när ingifta börjar komma in i familjen och ifrågasätta situationen mm. 

  Är det inte bättre att syskon 1 har exvis tre veckor i början av sommaren, syskon 2 i mitten och syskon 3 i slutet och så roterar man år från år? 

  Jag kan säga ärligt att jag inte skulle kunna samäga något med mina syskon även om jag älskar dem jättemycket. Det är så himla svårt att leva ihop flera vuxna med allt vad det innebär om preferenser, matvanor, barnuppfostran mm. 


  Tack. Kanske inte så konstigt att man reagerar då. 


  jo man får nog göra det. Vi är även där på vintrarna. 

 • Anonym (Hej)
  Anonym (E) skrev 2023-11-21 10:29:42 följande:

  Men hallå. Måste ni vara där samtidigt!? Kan ni inte dela upp tiden. Är ju ingen poäng om ni inte trivs där tillsammans. 


  Jo dom trivs där och ingen säger nåt. Är mer jag som klagar lite hehe. 


  men nu när brorsan fått tjej kanske dom har mer förståelse för att jag som i är ingift kanske inte tycker att det är så kul att aldrig få nåt privatliv. 

 • Anonym (Hej)
  Yllop skrev 2023-11-21 10:39:40 följande:

  Hur lång tid gäller det?
  Några dagar eller flera veckor?
  Är det några dagar får man väl kompromissa lite, men gäller det flera veckor är det väl bättre om ni delar upp tiden och var och en har huset själv med sin respektive familj.


  Det har vart så i 15 år. 1-7 dagar. Oftast kanske tre dagar.  På sommaren kan det vara två familjer där en vecka i streck, varje helg osv. Ibland är alla där och dö blir det såhär trångt. Grejen är bara att det alltid är jag som får Kompromissa. Sambon bryr sig inte eller dom andra. Den andra ingifta får ju bästa rummet så han klagar ju inte.  Men nu när det kom en tjej till reagerade som ju direkt och ville sova själva, vilket såklart är förståeligt  men ingen har haft förståelse för mig  


  men precis, jag ska föreslå det, dela upp tiden. min man åker inte utan mig och umgås med sina syskon heller så han får acceptera det då Om ingen vill anpassa sig. 

 • Anonym (Hej)
  Anonym (Maja) skrev 2023-11-21 11:11:23 följande:

  Att inte ens ha ett sovrum per familj låter inte hållbart mer en någon enstaka natt. Jag hade vägrat följa med fram tills att de hittade en lösning. 

  Hur stor är tomten? Kan de bygga ut?


  Nej men precis, skönt att höra. Ja det skulle funka. Har planer på det bör ekonomin tillåter det. 
 • Anonym (Hej)
  Anonym (Dahlia) skrev 2023-11-21 11:32:06 följande:

  Kan ni inte sätta upp ett attefallshus på tomten så det blir ett extra rum?

  Kan vara kul för större barn t.ex att sova där, eller ett yngre par som får vara själva.


  Jo vi har planer på det. Även husvagn haha. Mysigt ju. 
 • Anonym (Hej)
  Anonym (Ann) skrev 2023-11-21 11:27:57 följande:
  Har du någon gång tagit upp det? Om inte, då tror väl de anda att du är ok med det.
  dom borde förstått det då jag alltid sover i gästhuset när vi är där. Men nu när brorsan skaffat tjej vill dom sova i gästhuset. 
 • Anonym (Hej)
  Anonym (Hin håle) skrev 2023-11-21 12:40:46 följande:

  Kommunicera med din man som sedan får lyfta det med familjen. 
  Dessutom så skriver du att ni sover i både gästhuset och allrummet, hur många ytor ska ni ha?? 


  Jag har ju skrivit att jag inte vill sova i allrummet, det delas med brodern, jag/vi sover i gästhuset men nu vill dom ha det. 


  hur kan du tolka det som att jag ska ha alla ytor?? Men är det inte märkligt att en bestämt att denne ska ha enda rummet med dörr? resten för dela på det som finns. och nej, denne borde fatta att alla vill sova där då brorsan och vi sover där när vi är själva i huset, det vet dom eftersom vi talar om när man bytt sängkläder etc  


   

 • Anonym (Hej)
  Anonym (Ann) skrev 2023-11-21 12:28:28 följande:

  Du menar att de kan läsa dina tankar? 


  Du skrivet att du sover i allrummet om där är fullt i de andra rummen. Om där inte är fullt så sover ni  inte i allrummet. Så hur ska de veta om du inte säger något? 


  Vad säger din man?


  Jag har inte sagt var vi sover när vi är själva. Då sover vi alla i rummet med stängd dörr. Detta vet dom om. 


  När alla är där sover vi i gästhuset. 


  men visst, folk kan nog inte tänka själva. Det är det som är felet. Man kan inte utgå från det. 

 • Anonym (Hej)
  Anonym (Ann) skrev 2023-11-21 17:16:56 följande:

  I din trådstart skriver du att du och din man alltid sover i allrummet. Men nu sover ni i gästhuset. 


  Men tala klarspråk med folk istället för att gå runt och sura och förvänta dig att folk ska veta vad du vill. De tar för sig, och du och din man protesterar inte. Klart de fortsätter då. Hade ni dragit upp rättvisa regler från början så hade det inte blivit så här. Men då måste du och din man prata med de andra. 


  Jag menade tidigare år, men skrev att vi även sover i gästhuset, skulle vart tydligare. 


  alla funkar olika, jag hade ju fattat direkt att aha, dessa vill inte längre sova i allrummet då dom sover i gästhuset. (Har skrivit det flera gånger i tråden att vi numera gör det) 
  samt att vi sover i rummet med dörr när vi är själva där. Detta vet dom om då vi alltid berättar om vi bytt sängkläder. 


  dom är inte dumma i huvudet att dom inte kan fatta att vi inte längre vill sova i allrummet när dom har småbarn som vaknar kl 06. 


  hur skulle du själv tänka? ditt lilla barn vaknar tidigast av alla och väcker övriga genom att sätta på ett skrikit youtube.låste lån tala om för dig att det inte är så kul då? 


  Klart man blir tjurig, jag är ingift  inte så lätt att bara prata ut med alla, dom verkar antingen nöjda eller konflikträdda  

  förrän det kommit en ny i familjen som såklart vill sova ensam med sin partner -i gästhuset där jag som ingift också vill sova. 


   

Svar på tråden Lantställe och ont om plats, orättvist