Inlägg från: SmulanFnulan |Visa alla inlägg
  • SmulanFnulan

    Hur tog ni upp barnfrågan med er partner

    När mannen säger att han vill ha barn i framtiden så är oftast en omskrivning av "jag vill absolut inte ha barn"...

  • SmulanFnulan
    Jekar skrev 2023-11-22 12:39:17 följande:
    Jag är väl framförallt livrädd för att de ska komma att han aldrig vill ha barn, meningen kom i en ålder av 27 då det var mycket fest i livet. Men ut efter hur han är med alla sina fyra små syskonbarn tror jag inte fallet direkt är så. 
    Om det är en avgörande fråga för dig så tycker jag du ska kräva ett absolut svar från honom i frågan. Varför ska hans rätt till att inte vilja ha barn trumfa din vilja att ha barn?
  • SmulanFnulan

    Sen tror jag personligen att hur han är mot sina syskonbarn är en extremt dåligt indikator på hans egen vilja att ha egna barn.. Det är en stoooor stooor skillnad kopplat till personlig uppoffring och annat.

  • SmulanFnulan
    Jekar skrev 2023-11-22 12:48:41 följande:
    Hans rätt till att inte vilja ha barn? Han har aldrig sagt att han inte vill ha barn. Så förstår inte riktigt vad du menar. Min fråga verkar du ha tolkat fel, det jag undrar över är hur ni alla tog upp frågan seriöst kring den om att sluta med p-piller och vad han känner för det. 

    Du verkar erfaren :) Har du själv barn?
    Andemeningen i mina inlägg är att det låter som att din sambo inte vill ha barn. Hur man tar upp frågan..? Vad sägs om att fråga din kära sambo? Vill du eller vill du inte.. Det är inte kärnfysik. Men ni kanske har en kass kommunikation överlag? För då förstår jag att det känns jobbigt att ta upp frågan.

    Ja, jag har barn.
Svar på tråden Hur tog ni upp barnfrågan med er partner