Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Ljuga om abort

    Vilken kultur kommer din man ifrån? Vart är han ifrån? Är du svensk, ts? Vill du vara gift med honom eller vill du inte? Om inte så hoppas jag att du kan söka hjälp för att få hjälp med att komma bort från honom!

    I din situation låter det ändå som att abort är rätt beslut, faktiskt. 


    Jag har genomgått två medicinska aborter, båda i vecka 6. En medicinsk abort innebär ju i princip att man framkallar ett missfall. Man börjar blöda, precis som vid missfall. Din man kommer knappast kunna inse att det är en abort och inte ett missfall, så länge du inte visar tabletterna för honom. Du kan googla och läsa om hur det går till, men det brukar ju vara så att man först får svälja en tablett på sjukhuset och sedan får man tabletter med sig hem som man ska föra in i slidan. Du kommer få förklarat för dig hur aborten ska gå till. 

    Det är nog olika hur ont det gör och jag vet faktiskt inte om det har någon betydelse hur långt gången man är. Man får med sig smärtstillande tabletter, typ alvedon. För mig gjorde det ganska ont i början när jag började blöda, typ i 15 minuter, men det var ingen långvarig smärta, tror inte det var mer än max 15 minuter så det är helt klart hanterbart. Det känns väl som kraftig mensvärk, typ.

    Vet inte riktigt vad som avgör om man får stanna på sjukhuset eller åka hem, men jag har för mig att jag har hört att man kan få stanna på sjukhuset om man inte har någon där hemma. Om man själv vill åka hem och har någon med sig hemma så får man åka hem. Om du säger att du gärna vill stanna på sjukhuset och att du är helt ensam hemma så får du nog stanna. 

    Rekommenderar dig att försöka se till att du verkligen inte blir gravid igen. Det bästa är att du inte har sex med honom alls och om du nu har sex så använd någon form av preventivmedel. P-piller kan tas i smyg, finns andra alternativ också.

  • Anonym (L)

    Men jag vet inte om du ska göra medicinsk abort eller om det blir kirurgisk abort.

Svar på tråden Ljuga om abort