Inlägg från: Anonym (Ylva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ylva)

    Ljuga om abort

    Om du gör en medicinsk abort kommer ingen i din familj kunna se skillnaden mellan det och ett missfall. Medicinsk abort går till så att man först tar en tablett på mottagningen, sen får man välja om man vill göra den andra delen av aborten på sjukhus eller hemma. Gör man den på sjukhus stannar man 3-4 timmar, man sover alltså inte där. 


    Det är när man gör den andra delen av aborten som man blöder. Det är som en väldigt kraftig mens, se till att ha nattbindor och värktabletter hemma. En del mår illa och kräks av tabletterna. 


    En skrapning sker på sjukhuset och tar 5-10 minuter. Du får stanna kvar några timmar och åker alltså hem samma dag. Efter skrapningen blöder man precis som vid mens, din kille eller hans familj ser ingen skillnad på det och ett missfall. Efter vecka 10 brukar det bli en skrapning. 


    Aborten syns inte på 1177.se eller bland dina vanliga journaler. Prata gärna med personalen om din situation de ska ha utbildning om hedersvåld de kanske kan hjälpa dig på något sätt. 


    Jag känner med dig det är en fruktansvärd situation du hamnat i! Hjärta

  • Anonym (Ylva)
    Anonym (dra) skrev 2023-11-27 18:37:20 följande:
    Och vad ska TS säga/göra när mannen vill till att hon ska uppsöka vård antingen för att konstatera aborten eller försöka rädda barnet eller få hjälp för att bli undersökt så allt är OK med henne efteråt? Och vill följa med henne dit? Och hur ska hon från början lägga fram till sin man att hon förlorat barnet? Märker man att nåt är fel som vid ett missfall så uppsöker man väl sjukhus? Du tror inte han undrar varför hon inte gjort något eller uppsökt vård?
    Det går inte att rädda ett barn innan vecka 18 det är därför man har satt gränsen där. Vid ett vanligt missfall söker man inte vård för de finns inget de kan göra i alla fall. Sjukhuset kommer bara säga till henne att åka hem om de skulle åka till akuten. 
Svar på tråden Ljuga om abort