Inlägg från: Anonym (jury) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jury)

    Ni som vågat studera i högre ålder...

    Lite frågor till att belysa din situation
    * Är du säker på att du inte vill ha barn? Det närmar sig sista chansen vid 36 speciellt om du är kvinna? 
    * Har din särbo samma inställning till barnfrågan? 
    * Varför upptäcker du din drömutbildning först nu? Är du säker på att det inte är barnfrågan som spökar för att du tycker att det måste måste hända något nytt nu. Kanske det som på engelska kallas 'skip action'.
    * Hur krävande är utbildningen rent intellektuellt? Speciellt vad gäller matematik och sånt. Stor skillnad på 36 och 20 vad gäller förmåga på abstrakt tänkande. Att det är lätt att komma in, betyder inte att det är lätt att komma ut.
    * Hur bred är utbildningen? Finns det 100 som har det jobbet i hela Sverige eller är det hundra i varje stad?
    * Är det utbildningsinstitutionen själv som anger framtida jobbmöjligheterna som goda eller är det mer objektivt att dom är goda?
    * Finns det inte andra möjligheter att göra något nytt, som inte är ditt nuvarande jobb men som heller inte är denna drömutbildning?

  • Anonym (jury)
    Anonym (Lovis) skrev 2023-12-06 21:16:25 följande:
    6. Lite mer oklart, men jag kommer utan tvivel att kunna använda det som en tung merit om jag någon gång vill komma tillbaka till eller hitta nya vägar inom min nuvarande bransch eller närliggande yrken.
    7. Det finns det säkert, det är väl en fråga om hur högt man rankar olika drömmar och ambitioner. 
    Omkring punkt 6. undrar jag att om ditt nuvarande jobb är en kamp för överlevnad hur denna utbildning öppna möjligheter som är radikalt annorlunda, om det trots allt är så närbesläktat att du kan komma tillbaka eller hitta nya vägar till din nuvarande bransch? Låter som lite önsketänkande där,

    Överväg punkt 7 lite mera. Finns mycket nytt man kan hitta på som inte kräver 3 års utbildning.

    Tag inte för stor hänsyn till framtiden med din särbo nät du skall träffa dina val, om ni inte ändå har några som helst planer omkring barn. 1,5 timma är inte så stor skillnad från ett halvt land. Bägge är rätt så långt från en framtid tillsammans.
Svar på tråden Ni som vågat studera i högre ålder...