• Marsipan

    Klasskassa, irritation

    Åh så irriterad just nu, kanske befogat kanske inte!

    men det här med insamling till klasskassan och att vi alla ska ?dra samma strå?. Nu kastar jag ur mig mitt jobbiga och ni får säga vad ni tycker eller hur ni hanterar dessa situationer.

    jag har två barn som går i skolan, yngsta bara i förskoleklass just nu. Och så ska vi ha den ?årliga förtrollande julmarknaden? 
    och nu ska det preppas för marknad nästa vecka.. och jag vill bara explodera av vrede och irritation. varje år har äldre barnets klass sålt för 3000-3500kr. På 25-27 barn. den divisionen klarar ni nog av själv att beräkna hur mycket ett barn drar in. 

    hur kan man som föräldrar tycka att det är lönsamt och roligt att lägga antal hundra kronor till julbak osv som ska säljas för lite och ingenting?

    som i mitt exempel: jag bläddrade på listan och såg att ?koka saft? var ledigt. Så jag tog den för att bli av med massa bär i frysen. Så jag dubbelkollar med klassföräldrar om prissättning osv. De rekommenderade 20kr/flaska. grymt tänkte jag tills jag skulle inhandla glasflaskor och socker. Bara där har det kostat mig mer än 20kr då flaskan kostade 19kr/st.

    jag kan hålla på i evigheter men hur gör andra när man känner att det är orimligt att hålla på såhär? Jag skänker ju hellre pengar till klasskassan direkt för att slippa allt det där med hets om att göra saker till en julmarknad mitt i december.

    nu Har jag fått ur mig lite irritation!!

  • Svar på tråden Klasskassa, irritation
  • Marsipan
    Anonym (Oj) skrev 2023-12-06 21:36:05 följande:

    Ta det med de andra föräldrarna. Eller är du en av dom med starka åsikter som inte vågar ta det öga mot öga utan bara snackar skit bakom ryggen?


    Nej vi har bestämda klassföräldrar och jag har aldrig blivit det (vi går igenom klasslistan inför varje år). så de träffas och bestämmer hur det ska bli. Så vi andra får rätta oss efter deras pipa. Men i år är det så extremt, där de exempelvis efterlyser visst många föräldrar att ta ledigt för att assistera kring den här marknaden. 
  • Marsipan

    det känns skönt att jag inte är ensam! För i smyg så känner jag allt handlar om vuxna människor som har för lite att göra på fritiden. Och vill fylla sin egna tid. Jag hade jätte gärna ställt upp att baka till ett fredagsfika till barnens klasser. För då vet jag att dom kommer sitta där i klassen och ha det mysigt. Nu pratade jag med en annan föräldrer som tyckte att jag inte behöva köpa nytt utan ta några som jag hade hemma?suck! Tror hon att jag har stulit dessa? Använder jag mina egna så får jag endå köpa nya till mig själv sen.

    nu känner jag mig faktiskt lite tvingad att göra det här i år. Så jag kommer göra det. Men till nästa år ska jag verkligen köpa mig lös om möjligt. Det finns flera skolor i kommunen som anordnar höst/vår marknad.
    och hade det varit så i mitt fall så kanske jag inte varit så irriterad bland allt julstök.

Svar på tråden Klasskassa, irritation