Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Klasskassa, irritation

    Marsipan skrev 2023-12-08 20:44:55 följande:

    det känns skönt att jag inte är ensam! För i smyg så känner jag allt handlar om vuxna människor som har för lite att göra på fritiden. Och vill fylla sin egna tid. Jag hade jätte gärna ställt upp att baka till ett fredagsfika till barnens klasser. För då vet jag att dom kommer sitta där i klassen och ha det mysigt. Nu pratade jag med en annan föräldrer som tyckte att jag inte behöva köpa nytt utan ta några som jag hade hemma?suck! Tror hon att jag har stulit dessa? Använder jag mina egna så får jag endå köpa nya till mig själv sen.

    nu känner jag mig faktiskt lite tvingad att göra det här i år. Så jag kommer göra det. Men till nästa år ska jag verkligen köpa mig lös om möjligt. Det finns flera skolor i kommunen som anordnar höst/vår marknad.
    och hade det varit så i mitt fall så kanske jag inte varit så irriterad bland allt julstök.


    Hon kanske tänkte du kan använda lite gamla tomma vinflaskor, det brukar ju finnas i hyreshusens soprum om du inte har en del själv. Diska och sätt i ny kork bara, borde väl funka.
  • Tow2Mater
    Anonym (Kunskapsskolan) skrev 2023-12-09 21:55:10 följande:
    Vad var det där? Insinuerar du att Marsipan är en vinkärring, för att hon inte vill dansa efter de beskäftiga nazi-klassmorsornas pipa..? Och vad är det för fel med att bo i hyreshus, om M. nu gör det..? Så fruktansvärt fördomsfullt inlägg! 
    Men va? ha ha ha! Hur läser du in allt det där i ett välmenat inlägg?
  • Tow2Mater
    Anonym (Eh) skrev 2023-12-09 22:18:17 följande:
    Inte alls så bara. För det första, hur olämpligt är det på en skala att sälja saft i vinflaskor när man samlar pengar till en klasskassa...? För det andra kanske inte världens lättaste att hålla på att rengöra, särskilt äckligt om det är andra som druckit ur dem. För det tredje otroligt mycket mer tid att rengöra och sterilisera utanpå allt annat jobb.
    Flaska som flaska. Med ny etikett som säger Saft.  Nej visst krävs ju lite jobb att rengora, men flaskorna är ju gratis.  Bara nya korkar som kostar lite.
  • Tow2Mater
    Anonym (Eh) skrev 2023-12-10 18:51:46 följande:
    Hur mycket jobb tänker du egentligen att ts ska lägga ner på detta...? Hon kommer gå tokmycket back på de där insatserna! Nya etiketter, nya korkar, snälla...
    Det som behövs? Hon skrev upp sig på att koka saft. Hon tycker nya flaskor blir för dyrt. Då återstår ju att antingen göra det billigare, genom att t ex diska gamla flaskor och använda dem, eller avsäga sig uppgiften helt fast man lovat fixa det. Så det är ju helt upp till TS, inget jag tycker något om. Jag gav bara tips på hur det kan göras billigare, som jag kan tro kanske var just vad en annan förälder som tyckte att hon inte behöver köpa nytt utan ta några flaskor som hon hade hemma, menade.
Svar på tråden Klasskassa, irritation