Inlägg från: Anonym (Lia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lia)

    Hur gör ni med bolag med VAB?

    Vab-ersättning är väl om man förlorar lön på att vara hemma. Förlorar du inga pengar så ska du inte ta ut ersättning för vab.

  • Anonym (Lia)
    JodiBabe skrev 2023-12-08 13:01:18 följande:
    Nej det är väl lite så jag resonerar. Jag tjänar ju mer på att ta ut lön.

    Låt säga att jag under en månad som har 168 h i arbetstid, arbetar endast 142 h, men ändå tar ut full lön (utan att ta ut VAB). Det tjänar ju jag på. (Revisorn skriver dock alltid att jag jobbat 168 h i lönebeskedet). 

    Men funderar också på om Försäkringskassan kan begära ut underlag för tidrapporteringen jag skickar till kund? Där specar jag ju timme för timme. Och skriver ofta om jag varit hemma med sjukt barn eller liknande. Eller går F-kassan bara på lönebeskeden? 

    Kanske töntig fråga. Men jag menar att F-kassan verkar ju tycka det är viktigt hur många timmar man jobbar för att bibehålla SGI. Och är jag hemma med sjukt barn utan att ta ut VAB så kommer jag ju inte upp i månadsarbetstid.
    SGI är inte bunden till timmar utan till årslön. Så det spelar ingen roll hur många timmar du jobbar, de går efter det du tjänar.
    Det som kan få SGI att ändras är höjd eller sänkt lön. Det som gör att man kan förlora sin SGI är om man får ett glapp någonstans. Förut var detta efter en dag, men nu har de ändrat till några månader tror jag. Inte helt hundra.
Svar på tråden Hur gör ni med bolag med VAB?