Inlägg från: Anonym (lägg ner) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lägg ner)

    Sambos barn, utmaning

    Anonym (Nja) skrev 2024-01-02 10:19:19 följande:

    Du skriver att 10-åringen bara haft en närvarande förälder för att han beter sig illa - det är rent skitsnack! Jag är ensamstående förälder, min mamma var det också. Kan lova att varken jag eller min son skulle bete sig som du beskriver. Hon har inte orkat uppfostra honom, antagligen. Eller så är hon svag och kan inte sätta gränser. Tyvärr så ligger detta helt på henne, så ja det är jättebra att du redan nu inser vem av er som måste vara föräldern i relationen om ni skaffar egna.

    Jag skulle avvakta tills hon kan hantera sina egna barn, annars har ni ingen framtid. Fundera dessutom på om du vill att ditt/dina egna barn ska ha ett sådant halvsyskon.... Och den yngre riskerar att bli lika illa med tiden. Avvakta ts. För din skull och för ofödda barns skull.


    Men gud, det är väl olika hur barn mår och beter sig. Allt beror på hur den frånvarande föräldern är och hur den närvarande är. En frånvarande förälder kan vara det både emotionellt och fysiskt, och är föräldern emotionellt frånvarande kan det visa sig i narcissism eller annat. En förälder kan vara frånvarande pga egna problem och bära med sig ilska.
    Snälla du generaliserar alla. Ett barn som till exempel aldrig får sin smärta och övengivenhet validerad utan bortpratad eller förminskad kan bli utåtagerande pga instängdhet.
  • Anonym (lägg ner)
    Anonym (Nja) skrev 2024-01-02 11:01:07 följande:
    Nej, det är ts som generaliserar genom att påstå att ungens beteende skulle bero på att han vuxit upp med bara en förälder. När han får mothugg försöker han skylla på en diagnos. Faktum är att han inte vill se sin lilla ängel som något annat än den perfekta modern. Lycka till säger jag...
    Ja, det i sig är ju inte orsakerna utan det är ju hur mamman då i så fall möter det. Ett barn med både diagnoser och frånvarande föräldrar osv behöver rätt stöd för att må bra i sig själv och vara friska emotionellt.

    Det är helt fruktansvärt fel att skrika och skälla ut dem om de redan innan har låg självkänsla. Hjärta
  • Anonym (lägg ner)
    Anonym (Hur) skrev 2024-01-02 11:14:45 följande:
    Om ni va tillsammans i 15 år så uppfostrade du knappast ditt barn själv.
    Du började anklaga min sambo trots att du inte vet något om situationen.
    Pissigt gjort av dig och du förtjänade mothugg.

    Hur många personer har man känt eller varit bekant med genom sin uppväxt? Mångfaldiga 1000 men har aldrig träffat någon i närheten av hennes barn. Han är svår att hantera och vare sig läkare, psykologer eller skola vet riktigt hur de ska göra. Det jag ser är att barnets mor lägger all tid & energi på att göra det så bra som möjligt och ge honom så bra förutsättningar i livet som möjligt. Allt jag kan önska av en kvinna jag vill ska bli mina barns mor!
    Hur pratar hon med honom? Pratar hur lugnt och förstående (och bekräftande), eller låter hon trött och sätter gränser?
  • Anonym (lägg ner)
    Anonym (Hur) skrev 2024-01-02 11:23:14 följande:
    Lugnt, seende, bekräftande.
    När barnet är i "raseritillstånd" når hon sällan fram. Då handlar det om att lugna ner situationen och sedan prata med sonen.
     
    Då kanske du är problemet som skäller ut honom?
  • Anonym (lägg ner)
    Anonym (Hur) skrev 2024-01-02 11:32:25 följande:
    3 gånger på 2 år.
    De gångerna har jag sagt ifrån på skarpen, sett honom i ögonen tills han börjar skämmas och tvingat honom att förklara vad han gjort fel och att be sin mor om ursäkt.
    Säger inte att första reaktion ska va att skriva på ett barn. Jag har inte skrikit åt honom en enda gång.
    Men visst beteende kräver en kraftig tillrättavisning där barnet verkligen förstår att han gått över gränsen, måste be om en uppriktig ursäkt och sedan bli förlåten och faktiskt känna att han blir förlåten.
    Fyfan. Du låter som en psykopat
  • Anonym (lägg ner)

    Är som att du njuter av att han ska skämmas. Och helst av allt hade du önskat att han inte fanns med i bilden. Gör slut med mamman så hon kan träffa en man som älskar hennes barn på riktigt och även henne själv, som inte ser henne som en ägodel

  • Anonym (lägg ner)
    Anonym (medberoende) skrev 2024-01-02 11:57:55 följande:
    Låter som pojken har ADHD och mamman inte har fått rätt instrument att hantera detta. Vilket har resulterat i att hon istället svansar för honom för att undvika konflikt.
    Detta stämmer väldit bra tror jag. Eftersom hon också varit tillsammans med en man som hon nog med la sig platt för. Därför hon nu behöver en partner som värderar henne och hennes familj, inte klagar. Och hon behöver få bättre självkänsla så att sonen kan få bättre självkänsla.
  • Anonym (lägg ner)
    Rivjärnet92 skrev 2024-01-02 12:36:30 följande:
    Du är ju helt sjuk i huvudet! Ni ska då fan inte skaffa några gemensamma barn, fyfan alltså. Stackars unge som behöver stå ut med en labil låtsasfarsa.
    Jag håller med. När jag läste att han ville se barnet skämmas blev jag så tagen. Det gjorde riktigt ont.
  • Anonym (lägg ner)
    Anonym (Hur) skrev 2024-01-02 14:43:54 följande:
    Förmodligen. The land of make believe 😂
    ? Att du svarar såhär gör mig rädd. Hade du haft samvete hade du iaf visat förståelse för vår perspektiv och inte haft ego.
  • Anonym (lägg ner)
    Anonym (Hur) skrev 2024-01-02 14:40:08 följande:
    Njuter? Är du helt sjuk i huvudet?
    Gör han något riktigt grovt medvetet elakt fel så ska han skämmas för att inte göra om det.
    Och för att bemöta din löjliga kommentar om ägodel så är hon min så länge hon vill det. Min ägodel. Precis som att hon äger mig, jag är hennes.
    HAN ÄR 10 ÅR. Snälla nån. Prata med honom om varför han istället agerar som han gör, vad han vill nå fram med. Du verkar ju precis lika frustrerad av att inte nå fram med ditt budskap när DU skäller ut honom, han kanske känner sig lika maktlös när han agerar fel? Du utnyttjar din makt som vuxen här. Han måste ju lära sig av de i sin närhet, om du skäller ut honom och får honom att skämmas kommer han istället skämmas för sig själv.
Svar på tråden Sambos barn, utmaning