Inlägg från: Anonym (GJL) |Visa alla inlägg
  • Anonym (GJL)

    Att somna i bilen.

    MomF19 skrev 2024-01-14 13:59:10 följande:

    Jag bor en kort promenad ifrån förskolan, men min dotter blev precis  familjehemsplacerad fram till sommaren pga dåligt mående. Den familjen hon bor hos bor 20 min härifrån och vill byta hennes förskola ut till där dom bor för den ända anledningen att hon somnar i bilen, då jag alltid gått med henne så har det aldrig varit ett problem. och Jag vill verkligen för hennes skull att hon ska ha kvar sin trygga punkt som hon alltid haft sedan hon började på förskolan Och alltid gått på samma. Tycker det blir väldigt hoppigt att byta bara i några månader med tanke på att det precis skett en förändring på hemmaplan. Men dom anser att det är hennes bästa att byta pga just den bilresan. jag försöker komma på hur dom kan hålla henne vaken och förstår inte varför dom inte gör allt som kan för att hon ska gå kvar på sin förskola där hon har vänner, och sitt kontaktnät. så egentligen är det grunden till min fråga ang om barn som somnar i bilen. 


    Jag håller med dig om att det låter bra om kan vara kvar på förskolan - förutsatt att hon trivs där. Jag har för mig att det brukar rekommenderas när föräldrar separerar och flyttar, just för att behålla en fast punkt när livet i övrigt är stökigt. Lite skärm och russin, som ngn skrev, borde kunna funka. 


    Med förhoppning om att ni snart mår bättre! 

  • Anonym (GJL)
    MomF19 skrev 2024-01-14 14:30:02 följande:

    Men tack för att ni ändå förstår!! Känns som att det är jag mot alla. Vill komma med förslag till familjen. Det ända som jag kan göra härifrån är egentligen att ha FaceTime med henne i bilen och hålla henne vaken åt dom..


    Det låter ju iofs som en mysig grej. :)

    Har ni kontakt varje dag, du och din dotter? Är familjen bra i övrigt? 
  • Anonym (GJL)
    MomF19 skrev 2024-01-14 14:33:59 följande:

    Och ja hon älskar förskolan och har sina bästisar där. Familjen sa även under förra mötet att hon verkligen gillar förskolan och har det lätt med andra barn, och pga av att hon är social anser dom att hon kommer tycka att byte av förskola skulle hon ta väldigt bra och lätt. Men dom känner henne inte som mig och bara för att man är utåtriktad betyder det väl inte att man har lätt för förändringar. :(


    Nej, och det har ju redan varit en superstor förändring iom flytten till dem. Att hon har kvar kompisarna och några bra vuxna kan ju vara en orsak till att hon klarat flytten, villet det låter på dig som att hon har gjort. 
Svar på tråden Att somna i bilen.