Inlägg från: MHe86 |Visa alla inlägg
  • MHe86

    Bf Oktober 2024

    Hejsan!

    Såg att det inte fanns någon tråd för de med bf i Oktober.
    Tänkte att jag gör en så kan vi följas åt de som vill. Skrattande

    Nu är det 10 år sen sist jag var gravid och råkar visst fått samma bf datum som då också.

  • Svar på tråden Bf Oktober 2024
  • MHe86

    Ja det är lustigt hur det kan bli.Glad
    Igår var mina yngsta å tjatade på gubben att de ville ha ett litet syskon till. Han visste inte vart han skulle ta vägen. Vi tänkte vänta ett tag med att berätta för allt är ju så ovisst än iom att man just plussat.


    Oväntadedrömmen skrev 2024-01-28 11:04:07 följande:

    Åh, ser vissa likheter. Ni tillhör jag förvisso septembertråden, men fick också bf på sonens födelsedag (beroende på hur och vart man räknar) och det är 16år sedan jag gjorde det här sist. Haha


  • MHe86

    Emha88

    Jag plussade på bim-5 och kände redan då ett smått illamående som nu bara blivit värre. Har Bim imorgon och gruvar mig för att fara på jobbet. Städar och en del toaletter luktar inte gott Kräks
    Gruvar mig betydligt mer den här gången än sist för 10 år sen

  • MHe86

    Det har varit så för mig också idag. Lite mindre illamående. Jag tackar för det med mitt jobb. Fortsätter att testa som den testoholiken jag är och hcg stiger.Glad  Träffade läkaren idag för jag skulle prata om min sjukskrivning på 50% pga diskbråck i nacken bla. Tog upp frågan om min blodtrycksmedicin jag ätit sen i september. Den fick jag visst sluta ta nu och måste följa upp blodtrycket med jämna mellanrum.

    Hur går det för dig då Emha88?

  • MHe86

    Plussade ganska tidigt. Bim-5 har sparat från Bim-3 och framåt, nåt är från mitten av dagen annars morgon test. Ömma bröst tidigt och illamående redan före bim. Får se hur mående blir framåt. Har aldrig mått så illa att jag kräkts när jag väntade mina andra och det är bara flickor. 


    Höst2023 skrev 2024-01-30 13:55:40 följande:

    Om jag har räknat rätt så har jag BF 5 oktober. Så det är fortfarande väldigt tidig. Enda symtomet jag har är ömma bröst. Är det någon har inne som skulle kunna visa sina ökningar på gravidtesten? 😊


  • MHe86
    Emha88 skrev 2024-01-30 09:40:54 följande:

    Modigt att fortsätta testa!! Jag blir bara orolig. Så efter plus la jag ner det :P. Skulle något jag inte kan påverka hända så tar jag hellre den smällen då än oroar mig nu innan.
    Jag är ganska orolig av naturen kan väl tilläggas :P.
    Jobbigt med diskbråck! Du kanske blir helt sjukskriven när magen blir tung framöver?

    Här går det finfint! Mår mycket bättre! Efter kräken i helgen har illamåendet lagt sig. Är bara lite molande illamående som kommer och går, men inte det där extrema.
    De tydligaste symptomen just nu är brösten som ömmar och molvärk i magen till och från. Tröttare än vanligt, men inte så illa som min senaste graviditet :P.

    Tiden till nästa mödravårds träff samt ultraljud känns dödslång... kub/ul skulle vars runt vecka 12-13. Bör bli framåt påsk för min del då.


    Har också väldigt ömma bröst och illamåendet var bara lite bättre en dag.
    Är lite av en testaholic så jag kan helt enkelt inte låta bli. Hade skaffat 20 test från gravidkollen som jag nu får testa upp. Har ett digitalt kvar också.
    Min Bm ska kontakta mig imorgon och boka en tid för inskrivning. Har ingen aning om när jag ska få göra kub/ul. Tidigare har jag bara fått göra rul runt v 18.
  • MHe86

    Välkommen in i gruppen alla som plussat. Glad
    Nu håller vi alla tummar och tår att det går bra hela vägen för alla! 
    Jag har vad jag vet inte fått ett missfall än men det gör ju lite att jag kanske oroar mig lite mer. Kan jag verkligen ha sån tur att det nu går bra den här gången också? Så oron finns men jag kan ju inte sätta mig in i riktigt hur det är för er som gått igenom det och allt jag kan göra är att önska er lycka till Hjärta

  • MHe86
    Anonym (Lycklig) skrev 2024-02-02 12:24:29 följande:

    Jag har ett barn som jag slutade nattamma förra veckan. Igår började det rinna mjölk ur ena bröstet vilket var märkligt, det har det inte gjort innan. De senaste dagarna har jag frusit konstant förutom på nätterna då kokar jag. Ingen större aptit heller men kunde anta att det är pga man slutat amma, man äter som ett monster undertiden man ammar haha. 


    Jag bara kände på mig att jag är gravid. Tog test imorse & visst är jag det. Sist gång gick vi igenom en ivf så jag är otroligt chockad & lycklig att jag för första gången är gravid utan medicinsk hjälp. Hoppas den vill hålla kvar Hjärta


    Grattis Hjärta
  • MHe86

    Här har jag åkt på en dunderförkylning  Näsan rinner och jag nyser hela tiden. Självklart så är jag oroligt om det påverkar det lilla fröet nånting. Var tvungen att avboka tiden på hc, skulle kolla blodtrycket. Hoppas man hunnit bli frisk till provtagningen på måndag. Jag verkligen hatar att vara sjuk. Blir jätte känslig och gråter lätt då och det blev ju så mycket värre med alla humörsvängningar jag redan har Obestämd

  • MHe86

    Ni som ska göra nipt, har ni blivit erbjudna och fått remiss eller går ni privat? Ska göra Kub v 13+2 den 3:e april. Frågade om nipt iom att det kan göras tidigare men det alternativet erbjuds inte i Norrbotten. För Kub måste jag till Västerbotten då inte det heller görs i Norrbotten. Alltså en enkel resa på 4.5 timmar och man får heller ingen reseersättning för detta, är 37 år. Ska jag göra Nipt provat så kostar det runt 6000 av det jag kunnat hitta på privatkliniker och känner att det inte riktigt är pengar man kan avvara då vi måste bygga om lite i sommar.

  • MHe86
    fs456 skrev 2024-02-27 15:58:01 följande:
    MHe86 skrev 2024-02-26 22:16:34 följande:

    Ni som ska göra nipt, har ni blivit erbjudna och fått remiss eller går ni privat? Ska göra Kub v 13+2 den 3:e april. Frågade om nipt iom att det kan göras tidigare men det alternativet erbjuds inte i Norrbotten. För Kub måste jag till Västerbotten då inte det heller görs i Norrbotten. Alltså en enkel resa på 4.5 timmar och man får heller ingen reseersättning för detta, är 37 år. Ska jag göra Nipt provat så kostar det runt 6000 av det jag kunnat hitta på privatkliniker och känner att det inte riktigt är pengar man kan avvara då vi måste bygga om lite i sommar.



    Bor i Västerbotten. Kör KUB via remiss. Visar det låg risk nöjer vi nog oss med det. Är det hög risk tror jag vi erbjuds vidare utredning tex nipt, fostervatten etc. Annars får man göra nipt privat här, 5700kr. Det blir inte ekonomiskt billigare för er då med privat nipt? Tänkte på resa, ev övernattning, mat och inkomstförlust. 
    Just med resan och allt det gör inte så mycket just det datumet då vi ska göra kub. Det är under påsklovet och vi skulle till Nordmaling då. Karln är från Nordmaling och det är 30 min från Umeå. Planerar flytt dit i juli så just nu är vi min hem kommun där han fick ett säsongsjobb under vintern för att vara nära. Han tog tjänstledigt från sitt fasta jobb. Har också just nu bara ett säsongsjobb som tar slut sista mars. Sen blir det plugga innan bebis kommer.

    Men det känns ju inte riktigt bra när kub inte finns att göra i Norrbotten. 
  • MHe86
    fs456 skrev 2024-02-27 21:16:15 följande:
    Välkomna till Umeå ;) Är det ert första barn?

    Ja dåligt det inte finns i Norrbotten. Här gör vi ju på specialist mödravården så det finns ej i Norrbotten då gissar jag? Tänkte på Sunderbyn. Vad ska du plugga?
    Det är mitt 5:e och gubbens första.
    Nä det finns inte i Norrbotten. Varför vet jag inte men tråkigt är det. 
    Har inte riktigt klurat ut vad än jag ska plugga. Vill ju känna att det här är nåt jag vill hålla på med. Så det är inte så enkelt. Har tidigare funderat på fotvård men med ett diskbråck i nacken så kanske det inte heller är det bästa. Att jobba inom vården fungerar inte då det blir för tungt.
  • MHe86

    Var på Kub i onsdags Skrattande Allt såg bara bra ut. Måste dock invänta provsvaret på blodprovet. Men en stor oro har ändå släppt. Hjärta

Svar på tråden Bf Oktober 2024