Inlägg från: Anonym (Mannen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mannen)

    Han vågar inte

    Personen du träffat är ju en svag människa. Annars hade han varit mer öppen och rak mot dig. Förstår inte varför du låter dig utnyttjas och inte heller varför du faktiskt gick med på att ha en affär.


    Glöm honom och satsa på något som det finns en framtid i. Ett tips är att hålla dig borta från redan upptagna personer oavsett hur intresserade de verkar. Det är bara ett tecken på dålig karaktär att vara upptagen och sedan intressera sig. Det är en röd flagg. För även om det skulle leda till en relation så kan du bli den som blir bedragen en dag.

  • Anonym (Mannen)
    Anonym (hm) skrev 2024-03-07 09:58:03 följande:

    Jag har inte läst alla svar, men skummat igenom en del. Jag är egentligen den som skriker högst av alla när det kommer till otrohet, på grund av mina egna erfarenheter av det. Den här gånger gör jag det inte, men mest för att du faktiskt redan vet. Det jag däremot vill säga är att han vågar. Han vågar visst lämna fru och barn och vara med dig. Han vågar för allt i världen. men han vill inte. Han vill inte lämna fru och barn. Han vill inte ha en relation med dig. En person som vill, den vågar. Jag tror att det är bättre för dig och för alla inblandade att du försöker gå vidare från det här. De flesta har varit hjärtekrossade någon gång i livet och majoriteten överlever. Han kommer inte lämna henne - för han vill inte. 


    Det är lätt att sitta kvar i sin livssituation. En kvinna som jag är mycket nära sedan långt tillbaka ville lämna sin relation och vara med mig. Hennes man är multimissbrukare och hon har mått väldigt dåligt under många år. Hon pratade om självmord rätt så ofta. När hon sökte professionell hjälp sa de att hon måste lämna honom. Men hon gjorde inte det. Och sen blev hon med barn. 


    Nu gråter hon ofta för att hon stannade kvar.

  • Anonym (Mannen)
    Anonym (hm) skrev 2024-03-07 13:43:52 följande:
    Du skriver i din trådstart att du vet att det aldrig kan bli ni. Han visar tydligt att han inte kommer lämna familjen, tex genom att ignorera dig, försvinna, avboka träffar, säga rakt ut att han inte vill ses med sina känslor som en lam förklaring. Ändå skriver du i slutet att du vill kunna övertala honom. Hur är inte det definitionen av delusional? 😐
    Han kanske är deprimerad. Det påverkar initiativförmågan kraftigt, det gör att man kan undvika och dra sig tillbaka.

    I grunden är det dock en soppa.
  • Anonym (Mannen)
    molly50 skrev 2024-03-18 14:02:38 följande:
    Man kan inte styra över sina känslor.
    Och det gör en inte till en psycho person.
    Har man sen någon som "hjälper till" att underhålla känslorna så gör det ju inte saken lättare.
    Nja, man kan faktiskt styra över sina känslor. Kanske inte för ögonblicket. Då kan man bara välja om man ska agera på känslorna eller inte. Men det förutsätter känslomässig mognad.

    Många är mer omogna än vad de själva inser och agerar därför instinktivt efter sina känslor istället för att stanna upp och separera medvetandet från känslan. Man kan stanna upp och tänka rationellt:
    "Nu har jag den där känslan igen, känslan att jag måste få vara med honom. Men det är bara min hjärna som skapat detta. Jag vet att det här inte är bra för mig."

    Varje gång man känner en känsla som går emot ens mål och var som är långsiktigt bra i livet så får man avbryta sig själv, skapa distans till sig själv och reflektera. Sen inte agera på känslan. 

    Genom detta kan man långsamt styra sina känslor och hur de utvecklas. 

    På liknande sätt kan man medvetet göra handlingar som kraftigt ökar sannolikheten till förälskelse eller lust.

    Personer som klarar av att reglera sina känslor på detta sätt är också mycket bättre på att hantera kriser i livet och klarar av att uppnå sina mål i större utsträckning.
  • Anonym (Mannen)
    molly50 skrev 2024-03-18 14:26:09 följande:
    Man kan ju inte hjälpa att man råkar bli kär.
    Men det du beskriver här är vad jag menar med att man kan välja om man ska agera på sina känslor eller ej.
    För det kan man såklart styra över.
    Det beror på hur mycket man reflekterar över sina känslor. Det är väldigt sällan kärlek uppstår från ingenstans. För unga och oerfarna personer kan blixtförälskelse uppstå.

    Men för vuxna är det en process där man tillbringar tid med någon. Känslor kommer under denna tid och en mogen person reflekterar över dessa medan en omogen person dras med. Innan man blir kär känner man oftast en stark känsla att träffa eller kommunicera med personen. Men redan där man man reflektera över det och bryta. Det är sällan man bara råkar bli kär. Då har man inte reflekterat över sina känslor och tagit avstånd fast man kunnat. 
Svar på tråden Han vågar inte