Inlägg från: Anonym (Pappa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pappa)

    Hur hantera pappan?

    En barn mår nästan alltid bäst av att ha en bra relation till båda sina föräldrar.

    Grunden bör vara att din son ska träffa sin pappa. Sen verkar inte du vara så vänligt inställd till pappan och det kan vara ett problem om det påverkar barnet.

    Det är klart att familjerätten går på pappans sida eftersom det bästa är om de får en relation som fungerar.

    Det är inte pappan du behöver hantera utan barnet. Skapa bra förutsättningar. Träffas alla tre med en positiv inställning och gör något roligt. 

  • Anonym (Pappa)
    GalenMamma skrev 2024-02-09 16:46:42 följande:
    Nästan alltid! 

    Om pappan är knäpp så är det givetvis bara av ondo, att barnet får bestämma själv är så som det ska vara. 

    Det är väl inte alls så klart att det bästa är en relation mellan pappan och barnet, om pappan är en idiot så är det idiotiskt att påtvinga en relation. 

    Man ska inte behöva skapa konstlade möten, hantera barnet WTF!? 
    Det finns givetvis föräldrar som är missbrukare, våldsamma och annat som har dåligt inflytande på barnen eller är rent av olämpliga att vistas med barn. Men då kan man gå den rätta vägen och söka om egen vårdnad samt anmäla till socialtjänsten.

    Det är sällan bra att barnet får bestämma själv om det inte har blivit tonåring. Många saker kan vara jobbigt för ett barn i början men det är viktigt för utvecklingen att göra det ändå.

    Jo man kan behöva göra mycket konstlat för att man psykologiskt ska lära sig hantera saker som barn och som vuxen. Det är det många terapiformer bygger på. Det kanske kan kännas konstigt men det är resultatet som är det viktiga. 
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (JB) skrev 2024-02-09 16:37:27 följande:

    Varför är det så viktigt för pappfiguren att ha sonen hos sig? Har han förklarat det? Annars antar jag att han bara vill slippa betala underhåll. 

    Hur mår det andra barnet?


    Men det är väl det normala att vilja vara med sitt barn. 
Svar på tråden Hur hantera pappan?