Inlägg från: Anonym (Jag gillar den) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag gillar den)

    Är det bara jag som hatar svenska arbetsmarknaden?

    Med risk för att vara provokativ så gillar jag den svenska arbetsmarknaden. Jag säljer produkter som en överväldigande manlig kundkrets kan mer än mig själv om och jag har fått jobbet för att jag är söt.  

  • Anonym (Jag gillar den)
    Spucks skrev 2024-02-09 23:06:06 följande:
    Det kommer blir spännande om du fortfarande tycker det är så bra när du inte är söt längre.
    Då tror jag att jag ändå har tillräckligt med kunskap och intresse för att klara av att fortsätta jobba i butik som säljer den typen av produkter. Jag har svårt att tänka mig att jag slutar vara söt på länge då jag ser mycket yngre ut än jag är och räknar kallt med att vara söt ända tills klimakteriet. 
  • Anonym (Jag gillar den)
    Anonym skrev 2024-02-10 00:07:07 följande:

    Att anställa folk är livsfarligt. Jag har själv gått på minor.
    I bästa fall träffar man personen under totalt två timmar, fördelat på två tillfällen. Under ovanligt lyckade förutsättningar har man en lunch ihop. Högst två av de framtida kollegorna är med och träffar den sökande.

    Därefter ska en liten avdelning bestående av folk som måste kunna fungera ihop för att inte hela stället ska haverera dras med vederbörande i 10-tals år.

    Men du tycker att det är lite jobbigt och att man bara skulle bjuda in på lite öppen gratisrekrytering? "Vill du ha ett ingenjörsjobb? Sök inte - Bara kom in och sätt dig!"


    Är anställd ej arbetsgivare men om jag hade vart i din sits hade jag nog tänkt likadant. Kanske om jag hade haft ett bra team och allt flyter på/fungerar låta det vara så istället för att bli girig och försöka expandera.
  • Anonym (Jag gillar den)
    Spucks skrev 2024-02-10 07:38:31 följande:
    Varför ska din kunskap relevant i framtiden, när den inte är relevant nu? De anställde dig ju tydligen pga ditt utseende, så i ditt jobb är det nog viktigare än kompetens. Så när du inte är söt längre (och det kan gå snabbt, även om du inte tror det) byts du ut mot en ny söt (och ung!) person.
    Jag säljer brädspel, brädspelsfigurer, byggsatsmodeller, science-fiction böcker, olika sorters spelkort, rollspelsmanualer, samlarfigurer och serietidningar. Så jag tror jag kan klara av att göra det även om jag nu skulle sluta vara söt. 
  • Anonym (Jag gillar den)
    Spucks skrev 2024-02-10 10:01:55 följande:
    Det spelar ju ingen roll vad du klarar av. Du sa själv att du anställdes pga ditt utseende och inte pga din kompetens. Dvs. det som är viktig för din chef är just ditt utseende, troligen för att det är det som funkar och leder till fler försäljningar. Därför kommer du inte att vara välkommen längre när du har uppnått ett ålder och/eller ett utseende som kunderna inte längre anser som sött. 
    Jag fyller 32 men ser ut som 16 så vid pensionsålder kanske jag ser ut som c:a 35. Jag är inte orolig för att inte vara söt.
Svar på tråden Är det bara jag som hatar svenska arbetsmarknaden?