Inlägg från: sausen123 |Visa alla inlägg
  • sausen123

    Hjärtklappningar/rusningar

    Hej. Är kille på 21 år som studerar.
    Får konstanta hjärtklappningar / rusningar. Händer under hela dagarna men blir mer frekvent under kvällarna. Händer även rätt ofta att hjärtat inte slår under någon sekund för att sedan ta ikapp med ett  par riktigt snabba och kraftiga slag.

    Har gått så långt att jag inte litar på mig själv längre med att vara ensam. Är detta något man bör kolla upp? Eller ska tidens tand lösa dessa livsbekymmer?

    Sannolikt irrelevant information men kan addera att mina ögonvitor blir gulaktiga om jag inte dricker mycket vatten.

    Tack i förhand för all eventuell information man kan få!

  • Svar på tråden Hjärtklappningar/rusningar
  • sausen123

    Tack för alla svar! Som #5 nämnde så kan jag nog märka av de "vanliga" ofarliga dubbelslagen mer eftersom jag på senaste analyserat mycket kring detta. Får lägga is på nerverna och avvakta för att se om något förändras framöver. Har avvaktat ett bra tag med att kolla upp detta pga rädsla för att få något dåligt konfirmeratCool. Lycklig är den som lever i ignorans! Tack för allt!

  • sausen123
    Knastret skrev 2024-02-13 02:41:36 följande:

    Har sen 3 månader samma sak. Hjärtklappning med tunga snabba hjärtslag och ibland kombinerat med dubbelslag. 
    Har dragit ner på kaffe och stressar mindre på jobbet, vilket hjälpt en del. Har även en yngre släkting ned samma problem. Jag har varit hos vc och läkaren på sjukhuset, gjort långtids-ekg. De kan se dubbelslag och att min puls är ca. 80 vilket är ok. Inget allvarligt även om det känns obehagligt. 


    Tänker också lite på koffeinet. Får väl i mig ca 200mg/dag i nuläget vilket man bör dra ner på. Vilopulsen brukar ligga på 55(+-5) men har under sömn gått ner till 38 ett par gånger. Även om min kondition är hyfsat bra, känns 38 lite väl lågt(?).
Svar på tråden Hjärtklappningar/rusningar