Inlägg från: Anonym (Mannen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mannen)

    Gift, attraherad av en gift man

    Anonym (Fru Joker) skrev 2024-02-15 19:56:08 följande:

    Men hur roligt är det att vara så sabla förnuftig jämt?

    Livet är kort och jag kommer att sitta på hemmet och le åt alla äventyr jag hade medan ni andra var präktiga.


    Vad tror du barnen tycker om det?
  • Anonym (Mannen)

    Du skriver att ni träffas och pratar lite då och då? Vad är det i för sammanhang? Kan du inte undvika det?


    För det brukar vara enklast att helt få bort personen från ens liv.

  • Anonym (Mannen)
    Anonym (CobolWoman) skrev 2024-02-16 08:27:28 följande:
    Ja, det vore bäst att undvika honom helt. Men just nu är det inte möjligt eftersom våra barn går på samma förskola och umgås då och då. Sedan jag började känna denna attraktion försöker jag se honom och prata med honom så lite som möjligt, men att undvika helt är inte ett alternativ nu.
    Ok, träffas ni själva när era barn umgås eller är era respektive med? Vet en som hamnade i samma sits när de umgicks ensamma. Tydligen inte jätteovanligt att sånt händer. Hon fick rådet att pappan fick vara den som tog barnen till den andra pappan när de skulle leka. 
  • Anonym (Mannen)
    Anonym (CobolWoman) skrev 2024-02-16 22:16:37 följande:
    Men ja. Jag skrev inte många detaljer om mitt äktenskap, men ärligt talat tvivlar jag på att det kommer att hålla i 10-20 år till. Det var en ganska lång period då jag seriöst funderade på att separera. Nyligen blev det något bättre och jag bestämde mig för att ge oss en till second chance. Hur som helst, även om jag skulle separeras nu, är den mannen gift, har barn och att försöka inleda ett förhållande med honom is out of the question. 
    Jag vet att jag saknar många saker i mitt äktenskap. Och att tänka att sökandet efter det som saknas har kanske lett till den här plågsamvkänslan... ja, det gör ont.
    Men vad saknar du? Varför engagerar sig inte din man mer? Eller gör du något som kan vara lite negativt för er relation? Många kan förbättra sin relation och sina känslor om de arbetar på relationen. Alla klarar det dock inte då de kan bli känslomässigt blockerade när allt inte kommer naturligt.
  • Anonym (Mannen)
    Anonym (Alicia) skrev 2024-02-17 06:03:12 följande:
    Sedan beror det ju på hur mannen är också. Män är olika bra, precis som kvinnor är olika bra. Har man blivit fast med en dålig man så går det inte att "jobba på relationen" etc.. En annan person kan vara ett wake-up call, även om man aldrig blir tillsammans med den personen. Men man känner att "så här ska en riktig man vara - och så är inte min man".

    Jag hade en sådan upplevelse med min exman en gång, i ett sammanhang när det hände ett olyckstillbud som kunde ha slutat med en katastrof. Min exman gjorde då - absolut ingenting. Han blev stående handfallen. Han gjorde inget för att få ut oss därifrån.

    Samtidigt som en annan man steppade upp, tog kommandot, delade ut uppgifter... han var cool och lugn och samtidigt bestämd, och jag kände bara - mitt i rädslan - "kom och ta mig härifrån, bär mig genom livet, SÅ ska en riktig man vara". Det var som en aha-upplevelse. Medan exmannen stod där med fingret i näsan och såg dum ut. Detta var för mig början till slutet för vårt äktenskap. Jag kände att jag klarade mig bättre utan honom. Mitt förakt var oändligt. 

    Fast det stämmer i många fall inte. Och det är vad jag syftar på med den känslomässiga blockeringen. Man har fått en uppfattning av att partnern är dålig och då gör man små beteenden som skadar relationen och mannen påverkas av det vilket gör att han agerar på dåliga sätt. Sen har man en ond cirkel.


    Lösningen är att sluta se sin partner som dålig och alltid försöka agera kärleksfullt mot hen. Dvs strunta i vad man känner för stunden utan agera som man bör agera i en kärleksfull relation mot en partner som man älskar (oavsett vad man känner för stunden).


    Sen vet jag inte detaljerna om olyckan och hur din man agerade men det kan ju finnas förklaringar till varför han agerade som han gjorde. Jag själv brukar alltid vara den som agerar först i krissituationer, jag har ingripit vid misshandel, brott och olyckor men jag vet också att när jag var i en djup depression så kunde jag inte agera. Jag blev handlingsförlamad. Du kanske kan fundera på varför din man betedde sig som han gjorde. Hur var er relation då? 


    Har man en partner så måste man stötta och visa empati för den. Dina tankar du fick där i stunden skulle jag tyvärr kalla för en form av känslomässig otrohet. Det är inte alls bra att jämföra sin man med andra. Då har man passerat en gräns. Och en ännu större gräns när jämförelsen innebär att man nedvärderar sin man.

  • Anonym (Mannen)
    anna0911 skrev 2024-02-17 08:11:18 följande:
    Håller med dig! Denna eviga kamp om att hålla ihop familjen. Det är oftast något man saknar när känslorna svallar för någon annanhelt plötsligt. 
    Forskning visar att barnen mår bäst av att växa upp med båda föräldrarna. Att känslor svallar upp för andra beror nästan alltid på att man glömt bort att investera i relationen. Sen kan det givetvis vara så att ens partner är den som bidragit minst. Men i en bra relation så kommunicerar man om sånt. Tyvärr så har många en omogen inställning och tycker det är krystat och stelt att prata om hur man investerar i relationen.
  • Anonym (Mannen)
    Anonym (Mimmi) skrev 2024-02-18 14:35:53 följande:
    Så man ska offra sitt eget liv för att inte göra barnen till skilsmässobarn?

    Jag lade ner 5-6 år på en man för min sons skull, vi levde som vänner. Sov i varsitt rum med besöksförbud på mitt initiativ dock och han gick med på det för att slippa separation.

    Hade det handlat om ett småbarn så hade jag inte offrat säg 15 år, aldrig i livet. Hade han krävs intimitet så hade jag inte heller lagt de där 5-6 åren på att kasta bort mitt liv heller.

    Anledningen var så enkelt att kärleken tog slut.

    Provade ni att gå till en sexolog eller liknande? Det där med att kärlek och intimitet tar slut går i princip alltid att arbeta på så man kan hitta tillbaka. 


    Det är egentligen som en form av KBT där man ska göra saker även fast de är jobbiga för stunden. Men när man gör dem så blir de mindre och mindre jobbiga och när man kommit förbi en viss brytpunkt vänder det och känslor och lust börjar komma tillbaka mer och mer. Ibland väldigt kraftfullt som en nyförälskelse.


    Sen finns det vissa som får någon känslomässig blockering så de vill inte ens arbeta på det. Då blir det givetvis svårt.

  • Anonym (Mannen)
    anna0911 skrev 2024-02-19 19:30:44 följande:
    Instämmer, knappast så att barnen tackar sen att föräldrarna mått piss och bott ihop. Nej förfasen lägg ner alla dessa hopplösa projekt att hålla ihop till varje pris. Barn mår bra om föräldrarna mår bra!
    Men om båda föräldrarna är känslomässigt mogna så mår inte föräldrarna piss.  Det är när minst en av parterna är omogen som det blir skit. Annars kan man alltid arbeta på det.
  • Anonym (Mannen)
    Anonym (Mimmi) skrev 2024-02-19 11:18:25 följande:
    Nej, nej, det var det aldrig tal om. Jag hade inte gjort det oavsett.
    Kärleken var död och lusten fullständigt utplånad. Jag ville inte ens vara nära honom, vi pussades inte ens dessa år.
    Att han valde att stanna var nog mer separationsångest än kärlek.
    Jag ville alltså inte "hitta tillbaka".

    Din beskrivning av hur detta skulle gått till gör mig fysiskt illamående, alltså på riktigt. Det hade aldrig gått, inte en chans.

    Men kommunicerade du till honom att du inte ville längre?


    Sen låter det tyvärr på din beskrivning som du var känslomässigt omogen. Då kan det bli sån där blockering där man inte kan hitta kärleken igen. Har man en viss mognad så kan man använda sig av KBT för att hitta tillbaka. Men då måste man inse att man måste bestämma sig för att göra handlingar som kan vara jobbiga. Exempelvis vara intim fast man inte känner för det eller rent av bli lite äcklad. Sen i små steg så vänjer man sig och både känslor och lust kommer tillbaka. 

  • Anonym (Mannen)
    Anonym (Mimmi) skrev 2024-02-26 12:49:38 följande:
    Jadå, det hymlade jag inte om.

    Omogen var jag definitivt inte   snarare övermogen.  Eller tom en fallfrukt.

    Jag var klar, kärlek var slut. Att ha sex med honom var fullständigt otänkbart.  Det vore att tillåta honom att våldtagen mig. Så, nej tack.
    Ok men expertisen säger att kärleken aldrig är borta helt utan det handlar om inställning och handlingar. Dvs om man är känslomässigt mogen kan man styra sina känslor med rationella handlingar. Men känslomässig blockering kan hindra det. Sen ska man ju inte ha sex på en gång...
  • Anonym (Mannen)
    anna0911 skrev 2024-02-27 20:51:33 följande:
    Jo klart man kan arbeta på det. Jag har själv inte sett några lyckade terapipar. De kanske håller ihop men de mår inge vidare. 
    Ok. Det var konstigt. Jag vet många fall där det blivit bättre än innan.
Svar på tråden Gift, attraherad av en gift man