• Anonym (M)

    Ljuger

    Anonym (Man) skrev 2024-02-19 22:34:40 följande:
    Vår moral skiljer oss en hel del. Tycker du inte konsekvenserna är riktigt stora för den som blir lurad av bedragerskan? 

    Hade du resonerar samma om jag hade hiv och inte berättade utan sagt att jag är frisk till  för dom jag låg med? Dom får skylla sig själva som hade sex med mig utan gummi. Lika logiskt.
    Ja jag tycker iallafall det är bra korkat och oansvarigt att inte skydda sig med kondom, inte minst mot sjukdomar så ja de får skylla sig själv, de, både kvinnor och män, som kör oskyddat får faktiskt för dåligt med konsekvenser. I synnerhet med nya/tillfälliga. EGOISTER
  • Anonym (M)
    Anonym (Man) skrev 2024-02-20 08:40:43 följande:
    Vilken slutledningsförmåga. Menade att konsekvenserna av att bli lurad till att bli förälder med ett ons vore en riktig mardröm. Dels svårt att bygga en sådan relation jag har till mina andra barn då jag inte kan vara med 100 procent som när man bor med mamman. Och dessutom en mamma till barnet som är värsta falska skräpet som ljuger om preventivmedel för att bli med barn mot min vilja. Stackars barn och den man som är naiv nog att gå i fällan. Det tycker jag är värre konser men helt ok att du bagatelliserar det.
    Just du kanske hellre blir våldtagen eftersom du tycker detta att luras är ett värre brott med värre konsekvenser men de flesta håller nog inte med, våldtäkt ger allvarliga men för livet inte riktigt samma

    tycker alltid det är fel att ljuga/luras är väl bäst jag säger men det här var det värsta i tråden
  • Anonym (M)
    Anonym (Man) skrev 2024-02-20 09:23:26 följande:
    Jag förstår verkligen traumat likväl som jag kan sätta mig in i hur tragiskt det är att vara ett ovälkommet barn och att bli förälder mot din vilja. Håller med om att man ska se till att vara säker och använda kondom och det har jag själv gjort förutom i lång relation där jag litade på henne.
    Ja men då kan man göra det bästa av det och välja att försöka vända det till något positivt i livet det går väl kanske inte riktigt med våldtäkt tycker konsekvenserna inte går att jämföra. Därmed inte sagt att det rättfärdigar bedrägeri för den sakens skull. Men jämföra det med våldtäkt blir bara så fel
  • Anonym (M)
    Anonym (JB) skrev 2024-02-20 14:54:18 följande:
    Men hur lyckades han med det, pillerna är väl i en karta?
    Erkände han?
    I vilken vecka insåg du att du var gravid?
    Han kom med te och pillren samtidigt, kvinnan var upptagen av sina studier, om det är samma historia jag läst förut på forumet
  • Anonym (M)
    Anonym (Mia2) skrev 2024-02-21 11:56:49 följande:

    Ser inte att någon försvarar kvinnor som ljuger och inte heller bortförklaringar. Däremot många som påtalar mannens eget ansvar för sitt sexliv. 


    Och det är inte en annan sak att båda är ansvariga, tvärtom det är högst relevant. För samtidigt som det är helt förkastligt att ljuga om preventivmedel så är det lika förkastligt av mannen att inte ta ansvar för sitt eget sexliv utan han lägger det ansvaret på någon annan. Vill man absolut inte ha barn, ta ansvar för det själv. 


    Jag håller med om att det är en annan sak. Att ljuga och bedra någon blir inte ett dugg bättre oavsett om den som blir lurad är oansvarig eller ej. Det är ett stort svek det handlar om, inte om vilka risker man accepterar.
Svar på tråden Ljuger