Inlägg från: Bejje |Visa alla inlägg
  • Bejje

    Varför inte tandvård som bidrag?

    Jag ser hela tiden hur alla företag inklusive mitt eget hela tiden sprutar ut mail om hur man ska utnyttja sitt friskvårdsbidrag. Förutom att gå på gym och sporta så kan man som jag förstått det gå och ta en massage för att lätta på tryck i rygg eller nacke?

    Om det stämmer, varför får man inte bidrag för att gå till tandläkaren.
    Jag inklusive många många andra antingen vill inte eller har inte tid att gå på gym och sporter eller vill inte. Men vi skulle gärna gå till tandläkaren och se över tandhälsan.

    Varför är det så viktigt med gym och massage, men tandvård är helt uteslutet? 


     


    Det är inte det enda utan som alla vet så är ju sjukvård i allmänhet subvenionerat så du kan gå till vårdcentralen för alla möjliga problem man har om det så är muskelproblem eller cancer och man betalar bara en liten summa, men har man tandproblem så ska det kosta tusenlappar och tydligen har man också medvetet valt att inte inkludera tandvård i friskvårdsbidraget så att man inte via den vägen kan få det billigare heller.

    Varför finns det ett sånt stort hat mot tandvårt bland poltiker? Varför motverkar de alla möjiga vägar att få hjälp med det? Är målet att så många som möjiigt ska ha så dåliga tänder som möjligt i Sverige?

  • Svar på tråden Varför inte tandvård som bidrag?
  • Bejje
    Habbe skrev 2024-02-24 23:27:47 följande:

    Det finns tandvårsbidrag för alla, 24-29 år är det 600 kr per år och för äldre 300 kr per år.

    Upp till 23 år är det helt gratis med tandvård.


    Det hjälper ju inte när en enkel tandkontroll kostade typ 2500 kr för mig sist.
    Det var tandkontroll + tandstensborttagning, men tandstenen ansågs som grov så det kostade typ 2500 kr

     Fick alltså betala 1900 kr efter avdrag för en tandkontroll. Det är sådana priser som får folk att välja bort tandvården för att det är för dyrt.

    Vi måste få ner dessa priser så att det kostar typ som ett läkarbesök, 300 kr eller så.
  • Bejje

    I alla fall så bör det vara något som ingår i vanlig vård, samma som att gå till vårdcentralen för ett besök. Då hade det blivit vadå? 300kr?

Svar på tråden Varför inte tandvård som bidrag?