Inlägg från: miljömamma |Visa alla inlägg
  • miljömamma

    Hur få min man att vilja göra som jag säger?

    Min man som jag varit sambo med i lite mer än 20 år och har två tonårskillar ihop med är av naturen en sådan person att han inte vill lyssna på instruktioner utan vill hitta på egna lösningar i kombination med en bestämmande hård(röd) ledarattityd. Själv är jag av typen som mår bra av att göra andra glada. Just nu håller jag på att bli tokig eftersom han också har svårt att slänga saker, ser potential i allt. Vårt hus håller på att svämma över av hans saker, samt byggmaterial från gamla renoveringsprojekt och jag känner på mig att om jag ber honom slänga vissa grejer så kommer han säga visst, jag gör det sen, vilket betyder aldrig och sen be mig rensa något som jag har, så vi fastnar i en diskussion om vem som har flest grejer att rensa även om jag tycker att det är helt uppenbart att han har extremt mycket mer än mig. . Tex har han sparat friluftstidningar som är 25 år gamla och fyller en flyttkartong samt slänger aldrig gamla joggingskor och sandaler eftersom de kan komma till användning. 

  • Svar på tråden Hur få min man att vilja göra som jag säger?
  • miljömamma

    Att tillägga till detta så är han bättre att argumentera än mig och är dessutom smartare, så det är fruktansvärt svårt att få genom saker som bara jag vill och i så fall ska han helst se en vinning i det för sig själv. 

  • miljömamma

    Att flytta isär är inte ett alternativ.. tack för tips i övrigt. Skulle vilja tillägga att vid de tillfällen jag drivit genom saker utan hans ok, typ tvinga han att slänga har det ofta tagits upp som ett exempel på upp till 10 år efteråt. Nu kan jag ju inte göra si för du tvingade mig att slänga det... Grejer som finns kvar utan att ha använts på 25 år har ofta affektionsvärde, samtidigt som det skapar frustration hos mig.

Svar på tråden Hur få min man att vilja göra som jag säger?