Inlägg från: Anonym (Ville Vessla) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ville Vessla)

    Låna till kontantinsats

    Ni verkar ha på tok för dålig kommunikation om ekonomi för att göra en så stor investering tillsammans. Det är ju också så att ni behöver betydligt mer än kontantinsatsen för att kunna köpa ett hus. Ni måste ha en rejäl buffert för att klara skador och underhåll på huset. Jag bor i hyresrätt och vill helst ha ca 100 000 på banken som buffert vid eventuell sjukdom/arbetslöshet (nu har jag drabbats av det och bufferten hann nästan ta slut innan FK fick tummen ur och gav mig pengar). Ni behöver en buffert för sånt PLUS en buffert som täcker tex byte av tak eller värmesystem. 


    Sen hoppas jag verkligen att han kompenserar dig för ekonomiskt för att du tar all föräldraledighet genom att ge dig av sin lön så att ni kommer upp i lika månadsinkomst. 

    Jag får riktigt dåliga vibbar av dina inlägg. Det osar ekonomiskt utnyttjande lång väg. Jag hade inte köpt hus med någon som är så slarvig med pengar och som inte låter mig ha insyn i hans ekonomi. Vem vet, det kanske finns skulder som du inte ens känner till. 

  • Anonym (Ville Vessla)
    Anonym (M) skrev 2024-03-05 16:45:46 följande:
    Och på vilket sätt är det ts pengar? 

    Du kanske missade att de har separar ekonomi, vilket även innefattar sparande. 
    Att TS är föräldraledig innebär en utgift för henne i form av förlorad intäkt. Eftersom de delar på gemensamma utgifter och barnet är gemensamt bör sambon stå för halva inkomstbortfallet orsakat av föräldraledigheten. 
  • Anonym (Ville Vessla)
    Anonym (M) skrev 2024-03-05 20:00:55 följande:
    Bör, absolut. Måste, nej. 
    Konstig kommentar. Den här diskussionen handlar inte om vad lagen tvingar oss till utan vad som är rimligt att förvänta sig av folk. Han måste inte ha kontakt med barnet eller TS öht. 
  • Anonym (Ville Vessla)
    Anonym (Why) skrev 2024-03-07 17:21:28 följande:

    Finns det nån speciell anledning till att ni bara måste ha huset nu eller är det mer för att ni bara vill?

    Känns ju inte speciellt smart att belåna sig upp till öronen när räntorna är skyhöga levnadskostnaderna skyhöga och man inte har jättemycket marginaler. Det låter ju mer som ett perfekt sätt att få vara med i lyxfällan


    Ja, tyvärr. Och i synnerhet eftersom de inte kan kommunicera om ekonomin. 
  • Anonym (Ville Vessla)
    Anonym (lillan) skrev 2024-03-09 12:46:13 följande:

    Låna inte till kontantinsatsen, om värdet går ner och ni måste sälja sitter ni verkligen i rävsaxen.

    Håll konsumtion och boende på en sådan nivå att ni klarar föräldraledighet och andra avbräck i ekonomin utan besvär, klarar inte mannen att täcka sin del av investeringen är han kanske inget ämne att köpa hus med utan ni får bli kvar i lägenhet.


    Detta! Man tror inte att det ska hända, men det hände oss - båda sjukskrivna en lång period samtidigt. Med stora lån och ett hus att underhålla hade det varit en mardröm. 
Svar på tråden Låna till kontantinsats