Inlägg från: Anonym (Helene) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Helene)

    Läxa på lovet?

    Anonym (Läsa) skrev 2024-03-05 13:36:07 följande:
    Vårt barn hade redan planerat allt som skulle läsas på lovet, men skolboken tycker han är få förbannat tråkig. Den är den svåraste boken han kan få i skolan, men i normala fall läser han böcker mer riktade till mellanstadiebarn.

    Tidigare lov har vi haft mer frivillig läxa, som man uppmuntrat till genom bingo och boktips i skolan. Jag ställer mig fortsatt frågande till läxa under lovet. De flesta vuxna arbetar inte under sin semester.
    Fast skolan är inte barnens jobb. De är där för att lära sig basala kunskaper. ALLA i ettan är ju inte hejjare på att läsa och behöver såklart få peppas att fortsätta och behålla läsvanan även på loven. Att just DITT barn inte behöver en sån läxa spelar ju mindre roll. Andra barn kanske behöver den.

    Tycker inte att det är ett dugg konstigt att ha en läsläxa under lovet.
  • Anonym (Helene)
    Anonym (Inte på semestern) skrev 2024-03-05 22:46:11 följande:
    Ja, som vuxen läser jag gärna men jag läser inte böcker jag inte är intresserad av på semestern eller röda dagar. Några gånger per år måste man få odla sina egna intressen. Böcker som jag egentligen inte är väldigt intresserad av men måste läsa klarar jag av under de andra 325 dagarna på året. Jag håller med om att läsläxa under loven inklusive läsbingo förstör lusten. 
    Fast är du 7-8 år och inte riktigt har fått in läsvanan än kan det vara väldigt viktigt att hålla igång läsningen även på loven. Att barnen ska läsa handlar ju inte strikt om att de måste läsa böcker och skönlitteratur, utan att de ska jobba på läsvana, bygga ordförråd, läsförståelse etc.
Svar på tråden Läxa på lovet?