Inlägg från: Anonym (betty) |Visa alla inlägg
  • Anonym (betty)

    Läxa på lovet?

    Anonym (Läsa) skrev 2024-03-06 09:19:01 följande:
    Du menar alltså att jag ska säga till mitt barn att vi struntar i att göra läxan, och gör annat istället? För du förstår säkert att barn som är bokslukare, självklart läser andra böcker än enbart den som skolan tillhandahåller. 
    Men om ditt barn är en sån bokslukare borde det inte ta många minuter att göra läxan? 

    Självklart kommer läxor att vara både över, under och perfekta för barnets nivå i just det ämnet. Det är nog lika bra att både du och ditt barn förstår det redan nu, för så kommer det att vara under hela skolgången. 

    All den tid du har lagt på den här tråden kunde du ha använt till att sitta med barnet och göra läxan istället så hade problemet varit ur världen. 
  • Anonym (betty)
    Anonym (Läsa) skrev 2024-03-06 10:04:37 följande:
    Men snälla rara, vi gör läxan. Vi har läst tre av fyra gånger nu och fyllt i skrivövningar. Läs gärna tråden innan du kommer med påståenden som inte stämmer. Jag ogillar läxa på loven, därför undrade jag om det är brukligt. 

    Jag kan, även om jag ogillar saker, göra dessa ändå. Dessutom utan att knota om det. 
    Ja, det är brukligt. Det är bara att vänja sig. 
  • Anonym (betty)
    Anonym (Ellen) skrev 2024-03-06 11:20:15 följande:

    Förstår du inte hur glädjedödande det är att tvingas läsa en tråkig småbarnsbok när man själv läser tex Warriors? Det är som att sitta en kvart med en genomsnittlig femåring och titta i en pekbok. -Peka på den gröna bollen! Titta kissen! osv. 


    Skolan ska uppmuntra till lärande. Som förälder till ett barn som har lätt för att lära förstår jag TS frustration.


    Det händer att barn misstas för att ha adhd eller inlärningsproblem när de i själva verket är fullkomligt understimulerade. Det finns också exempel på barn som utvecklat depression på grund av brist på anpassad undervisning. 


    Du verkar inte förstå allvaret i TS problem. 


    Men så kan man ju säga om alla ämnen. Då ska man i så fall dela upp gymnastiken, matten osv i små grupper för olika nivåer. Det är tyvärr inte privatlärare man har i skolan, utan en lärare på kanske 25-30 barn. Har man tur kan man få en annan lärare att sitta med en mindre grupp då och då för de som har kommit längre eller halkat efter. Mer individualistisk än så blir inte skolan. 

    Det är normalt för barn att vara alltifrån 3-9 år motoriskt i förskoleklass t ex. Vissa kan med andra ord knappt springa, medan andra kan göra kullerbyttor. Ändå ska de göra samma saker på gympan och lära sig göra det ihop dessutom. Vilken kränkning. 
Svar på tråden Läxa på lovet?