Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Män betydligt mer ensamma än kvinnor enligt FHM

    Ska  bli intressant att se vilken strategi FHM ska utveckla för att minska ofrivillig ensamhet. Det blir nog inte mycket av det, frågan är på intet sätt ny.

    Unga singlar har ofta en vänkrets men efter parbildningen tappar i synnerhet män men även en del kvinnor sina vänner. I en bra relation är man både älskande och bästa vänner och då kan det hända att man inte känner samma behov av att umgås med andra. Och om det sen blir separation står man där. Lätt att säga att man bör odla vänkontakter under hela livet men det är som bekant mycket man bör...

    Så FHM har lite att jobba med, ensamma personer är en svår grupp att nå. Det gäller inte minst gruppen ensamma pensionärer som kanske har både dålig hälsa och låg pension och av rent praktiska skäl har svårt att få kontakt med andra. 

  • Tecum
    Tukt skrev 2024-03-05 17:02:37 följande:

    Man är ju onekligen sin egna största fiende om man helt fastnar i det rundgång som trådstarten visar på.


    Men varför hakar du och andra då på trådstarten istället för att diskutera ensamhet i ett bredare perspektiv? Här har ni chansen att visa att det inte bara handlar om ensamma män som saknar en kvinna.
  • Tecum
    Anonym (F) skrev 2024-03-05 17:56:23 följande:

    Haha som om folkhälsomyndigheten bryr sig om att folk är ensamma. De gjorde ju sitt bästa för att isolera folk under pandemin. Då var det minsann ej ohälsosamt att vara ensam


    Jo det sågs som ett folkhälsoproblem och man var orolig för hur nedstängningen skulle påverka människors hälsa. Nu blev det inte så illa då det var en kort period och våra tekniska lösningar gjorde att man  kunde ha kontakt både med vänner och familj. 
  • Tecum
    Tukt skrev 2024-03-05 18:08:00 följande:
    Därför att TS startat fyra nästan exakt likadana trådar inom loppet av 10-minuter, som alla går ut från ett rätt misogynt synsätt. Samt att på ett tämligen otrevligt sätt försöka idiotförklara alla som har en avvikande åsikt.
    Annars diskuterar jag gärna ensamhet, det är en viktig fråga. Därför.
    Det tycker jag är skäl nog att INTE svara honom. Då tröttnar han snart.
  • Tecum
    Pehrmedh skrev 2024-03-05 19:49:43 följande:
    Vad är "lågstatusmän"?

    Vad kännetecknar en lågstatusman?
    Enligt vissa kvinnor är det män som inte mår bra och har fräckheten att skriva det här.
  • Tecum
    Postman skrev 2024-03-05 19:00:00 följande:
    Ja det är sorgligt och det är synd att mäns ensamhet inte tas på mer allvar. Vet inte vad det finns för möjligheter till hjälp men jag tror att det med tiden kommer växa fram något.  
    Mäns problem tas aldrig på allvar här, tyvärr. Inget annat att vänta.

    Men ensamhet är inte bara ett problem för män, Även kvinnor kan vara ofrivilligt ensamma och ha svårt att få kontakt. Eller vara  ensam i en relation. Det är inte så lätt att bryta ensamheten för den som är blyg, inte är bra på smalltalk och blir helt blockerad när man ska försöka vara social. Men det vill vissa inte förstå. "det är bara att socialisera". Det är ungefär som att säga till någon som hamnat i en depression att "det är bara att se det positiva i tillvaron". Eller till den som är utbränd "det är bara att ta nya tag".

    Undrar om det skulle vara lika uppskattat här... 
  • Tecum
    Anonym (Suck) skrev 2024-03-05 20:27:49 följande:
    Hur tror du att andra gör när man behöver göra något man aldrig gjort förut och inte kan? Svaret är att man gör det ändå, man tar det steg för steg tills man kan. 

    Eller så kan man ge upp. En del har tom mage att gnälla över det och skylla på andra. Konstruktivt. Eller?

    Helt otroligt.
    Nu skrev jag om ensamhet ur ett allmänt perspektiv, inte om just de gnälliga killarna i tråden. Men det gick tydligen över din horisont, för dig handlar allt om misogyna män, inbillade eller verkliga.

    Tror du inte att ofrivilligt ensamma har reflekterar över sin situation och försökt? Precis som de deprimerade och utbrända försökt att må bättre? Men ibland går det inte utan hjälp och det är därför som FHM engagerar sig i frågan.
  • Tecum
    Anonym (Suck) skrev 2024-03-06 12:24:14 följande:
    Jag skulle verkligen verkligen vilja slippa befatta mig med gnälliga misogyna män överhuvudtaget. Eftersom dom numera förpestar FL så är det tyvärr omöjligt. 

    Det hoppas jag verkligen att dom har gjort. Det som hjälper är att arbeta konstruktivt med dom medel som finns. Där ingår inte att aggressivt gnälla med offerkoftan på, försöka banka in sitt hat och skuldbeläggande mot andra. Eget ansvar är bra.

    Man kan fråga sig varför det verkar vara nära nog omöjligt att diskutera mäns ensamhet och inte deras fanatiska inriktning på kvinnors kroppar. För ensamhet är ett viktigt ämne. Den andra skiten hör inte hemma här.
    Jag håller i stort sett med dig. Så mycket stolligheter som i denna tråd vet jag inte om jag sett på FL tidigare. Draken är ju sansad och konstruktiv i jämförelse...

    Jag har försökt skriva om ensamhet i ett vidare perspektiv än bara att söka en kvinna. Men det har inte fått någon respons, de flesta är nöjda bara de får tjafsa. Och det gäller bägge kön. 
    Även den som vill finna en kvinna kan börja med att umgås i sammanhang där det finns kvinnor.  Vänskap och umgänge med män, kollegor och släkt kan leda vidare till det man söker.

    Sen finns det de som av olika orsaker har svårt att interagera socialt men då måste de söka hjälp på något sätt. Att anklaga kvinnor är bara dysfunktionellt. 
  • Tecum
    nihka skrev 2024-03-06 18:44:35 följande:
    Det är inte ens ljummet. Misogyna nattpatrullen har inte checkat in än. Du har ju ändå varit med rätt länge så hur kan du ha missat det?
    Helt ärligt har jag missat det! Kan bero på att jag inte läser idiottrådar, inte sällan framgår det av rubriken vilken nivå som gäller. Och på nätterna sover jag, det borde fler göra.

    Du använder krigsrubriker här, koncentrationsläger, kvinnohat, skitvatten, eftergivenhet, incelträskland osv. Men vad vill du göra åt det? Seriös diskussion duger tydligen inte, är ännu mer tjafs och könskrig lösningen?

    Svara gärna seriöst, jag vet att du kan om du vill. 
  • Tecum
    Anonym (Terrycrewsftw) skrev 2024-03-06 20:53:25 följande:
    Vad är det som får dig att opponera vid exempelvis "kvinnohat" tråden svämmar över av det, ändå så är det ordet du inte gillar. Samma koncept här, låtsas som att det inte existerar hat, validera hatet genom att vilja för en seriös diskussion mitt i skiten. 
    Vad då låtsas, vad menar du? Visst finns det kvinnohat i tråden. Det jag frågade var vad hon vill göra åt det när seriösa argument inte duger. 
    Jag tolkar dig som att du inte heller vet...

    För ingen kan väl vara så dum att de tror att två fel gör ett rätt. Att möta tjafs och idioti med samma medel är som att släcka eld med bensin. Trollen växer och frodas när man ger dem livsluft.
Svar på tråden Män betydligt mer ensamma än kvinnor enligt FHM