• Tukt

    Män betydligt mer ensamma än kvinnor enligt FHM

    Man är ju onekligen sin egna största fiende om man helt fastnar i det rundgång som trådstarten visar på.

  • Tukt
    Tecum skrev 2024-03-05 17:55:28 följande:
    Men varför hakar du och andra då på trådstarten istället för att diskutera ensamhet i ett bredare perspektiv? Här har ni chansen att visa att det inte bara handlar om ensamma män som saknar en kvinna.
    Därför att TS startat fyra nästan exakt likadana trådar inom loppet av 10-minuter, som alla går ut från ett rätt misogynt synsätt. Samt att på ett tämligen otrevligt sätt försöka idiotförklara alla som har en avvikande åsikt.
    Annars diskuterar jag gärna ensamhet, det är en viktig fråga. Därför.
  • Tukt
    Tecum skrev 2024-03-05 18:20:27 följande:
    Det tycker jag är skäl nog att INTE svara honom. Då tröttnar han snart.
    Det har du rätt i. Men nu svarade jag på det första inlägget. Innan det kom en hel drös. Och med en smula namnafasi så kom jag då inte ihåg vem det var, och försökte bemöta det, utan att ställa upp på retoriken.
    Men hädan efter så tror jag att jag kommer i håg nicket bättre. Och då blir det "anmäl-knappen" i stället.
  • Tukt
    nihka skrev 2024-03-06 17:00:57 följande:
    Fast här på FL fungerar det så att man anmäler bort skiten som inte klarar av att hålla sig till regelverket. Antingen försvínner hela tråden eller så ser den ut som en schweizerost eftersom en del människor inte fattar hur man uppför sig.
    Tänker nog mer att de som inte fattar hur man beter sig, har lättare att lära sig det, om de befinner sig i en miljö där många visar på att det inte är okej. 
    Dessutom är många sådana här trådar politisk aktivism. Det finns en genomgående idé att dra i gång konflikter och hat. Och där blir anmälningarna än viktigare. För varför ska de som är här med avsikt att diskutera, få de möjligheterna förstörda för att en del vill sprida politik?
  • Tukt
    Anonym (Terrycrewsftw) skrev 2024-03-06 17:22:48 följande:
    Ja, jag tror också att det handlar om politisk aktivitism. Kanske inte den direkta formen som den presenteras som däremot. Finns många landvinningar man kan uppnå genom att "bara" polarisera och splittra. Inskränka kvinnors rättigheter är bara ett svepskäl för att uppnå ett större mål. (Men de toxiska kvinnohatarna bidrar såklart)

    Det som gör mig bekymrad är sympatisörerna inom de "normala spannen" helt plötsligt så ska hatet ignoreras och man ska prata om exv "ensamma män" i de ordalagen där kvinnor på något sätt är ansvariga eller att kvinnor (iom deras inneboende ondska) inte vill prata om ensamma män, det ska framställas på ett "sakligt" sätt. Budskapet är även här att kvinnor är fienden. Det polariserande budskapet vinner mark. Ska inte namnge, men det finns två typexempel på detta i tråden.
    Jag tycker ju att i de forum där man motar bort de värsta avarterna. Bland annat då politiska aktivister. Ja då blir det faktiskt ofta en betydligt bättre diskussion.
    Nu är ju Familjeliv rätt publikt, så det är svårare. Och det bästa vore såklart mer bra moderering. Men i frånvaro av det så är det viktigt att de som har en intention att faktiskt diskutera, hjälps åt att anmäla och i allmänhet inte tolerera vad som helst.
  • Tukt
    nihka skrev 2024-03-06 17:45:17 följande:
    De bara ökar tills de försvinner och då blir det ett jävla liv även för det. Heller ett jävla liv och tråden/inlägget är borta än ett jälva liv och tråden/inlägget är kvar.
    De som försvinner, tenderar väl vara tillbaks efter ett tag. De gör som TS. Går in, skriver en hel hög med trådar. Provocerar maximalt för att sedan försvinna några veckor. Sedan börjar de om.
    Därför viktigt med låg toleranströskel, eller så skitar de ned den offentliga miljön vi har här.
  • Tukt
    Tecum skrev 2024-03-06 18:03:04 följande:
    Jag håller i stort sett med dig. Så mycket stolligheter som i denna tråd vet jag inte om jag sett på FL tidigare. Draken är ju sansad och konstruktiv i jämförelse...

    Jag har försökt skriva om ensamhet i ett vidare perspektiv än bara att söka en kvinna. Men det har inte fått någon respons, de flesta är nöjda bara de får tjafsa. Och det gäller bägge kön. 
    Även den som vill finna en kvinna kan börja med att umgås i sammanhang där det finns kvinnor.  Vänskap och umgänge med män, kollegor och släkt kan leda vidare till det man söker.

    Sen finns det de som av olika orsaker har svårt att interagera socialt men då måste de söka hjälp på något sätt. Att anklaga kvinnor är bara dysfunktionellt. 
    Ett sätt att försöka få ordning på en tråd, är ju att kontakta några användare man litar på och be dessa, i mån av tid, hjälpa till lite i tråden. Så gör ju en del av de politiska aktivisterna ändå. 
Svar på tråden Män betydligt mer ensamma än kvinnor enligt FHM