• Anonym (Nyfiken)

    Du som bor i lägenhet vad stör dig?

    Till er som bor i lägenhet vad stör ni er på hos era grannar allra mest ? 
    Berätta gärna om du bor i nybyggt eller gammalt hus för tänker ex ljudnivån skillnaden är ju enorm där. 

  • Svar på tråden Du som bor i lägenhet vad stör dig?
  • Freddie K

    Jag stör mig på mina grannar som alltid spelar hög musik och ungar som skriker i svalen hela tiden. 


    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Anonym (Rök)

    Cigarettrök!

    Den tar sig in oavsett men det är extra illa på grund av konstigt konstruerade balkonger. Rök från balkongerna nedanför stiger uppåt och fångas upp under balkongtaket på översta våningen, som är konstruerat som en uppochnedvänd låda. Och längs ena sidan av den "lådan" är lägenhetens friskluftsintag placerat.

    Huset är byggt 1970.

  • Anonym (Hyresgäst)

    Jag bor i en lägenhet som är byggd 2005. Jag strör mig på en granne som för ett jädra oväsendet varje kväll
     

  • Anonym (Mia i Linköping)

    Bor i ett hus från 50-talet. Hör väldigt sällan något från de andra i trappuppgången. Någon toalett som spolas ibland bara. Arbetar hemma ett par dagar i veckan och lika lugnt då. Det som hörs är när folk går ut och in i porten, men det är ju inget spring, bara 5 lägenheter varav en som dör inte bor någon i regelbundet. 

  • Anonym (trapphus)

    Bor i ett gammalt hus och jag stör mig på en ungdomarna som bor här. Går på gymnasiet och har haft en del störande fester. Personen bor i en etta och har ibland haft runt 30 gäster där. Som hoppar och skriker inne i personens lägenhet, springer i trapphuset, hoppar, sparkar på dörrar, busringer, skräpar ner. Hyresvärden har fått ta till åtgärder. Efter nätter där entredörren lämnades öppen hela natten, och fönstren på varje plan, så tog man bort koden till entredörren och handtagen till fönstren. Hyresvärden lämnade lapp till oss hyresgäster, där man uppmanar oss att tänka på att inte uppträda störande. Polisen var här och pratade med personen för ett tag sen (vet dock inte om det var i samband med störande beteende)

  • Anonym (Maja)

    Stör mig inte alls. När ngn har fest så tänker jag ?kul för dom? ☺️ Jag fattar att man måste få leva i sin lgh o inte bara smyga omkring jämt

  • Anonym (Hedda)

    Huset byggt på 50-talet. Jag hör lite alla möjliga ljud från grannarna, barnskrik, någon borrar, stolar som skrapar, en grannes jättenysningar, ytterdörr som öppnas, prat på gården, dammsugare, någon hund som skäller enstaka gånger osv. Sånt stör mig inte. Det är inga höga ljud, men jag hör dem. Fönstrena är lika gamla som huset så vi hör ljud utifrån också: jamande katter, småfåglar, en och annan bil, lekande barn och folk på väg hem från krogen.


    Det som stör mig mest av allt är när jag har haft grannar som röker nära huset. Att inte kunna ha ett fönster på glänt på natten eller använda balkongen när jag vill är gräsligt. Det begränsar så mycket i ens vardag och jag som älskar balkongliv förlorar i princip en av de finaste delarna av min lägenhet. 


    Sen stör det ju om någon har högljudd fest, särskilt om det håller på sent. Musik stör betydligt mer än prat och skratt. 


    En gång bodde jag på samma ställe som en kvinna och hennes två stora hundar som hon vägrade att koppla. Det gick inte att vara ute när hon var det för hundarna sprang fram och hoppade mm. Jag bad henne koppla dem flera gånger men hon vägrade. 


    Hade en granne som spelade tv-spel på skithög volym. Det var mycket dov bas, muller och explosioner och det störde. 

  • Anonym (fett sur)

    Träskpaddor och kriminella/ bonnläppar som röker, det är nog värst. 

    Det är 50 år sen huvuddelen av befolkningen fattade att rökning är bajs, så exakt hur tröga är de som röker idag, undrar jag? 

  • Anonym (Lilly)

    Jag stör mig på när grannen röker på balkongen. Det gör att vi inte kan ha fönstret öppet i sovrummet på sommaren. Men mest av allt stör jag mig på att idioten kastar ut fimpen. Jag bor i ett hus från 50 talet

  • Anonym (Stackars_hund)

    En av mina grannar har en hund som ofta står och ylar 1-2 timmar om dagen, varierade tider, som om att han vill något, ha sällskap, mat eller gå ut, grannen brukar låta sin 5-årige pojke gå ut med hunden ibland, vilket gör mig lite misstänksam.

    När barnfamiljer inte kan säga åt sina barn när de börjar bli högljudda och dundrar och skriker så man tror det är krig eller att taket ska rasa in. En unge stampade så hårt i golvet en gång att en av mina spotlights i taket flög ur sin behållare.

    Grannar med missbruksproblem som spelar hög musik, gapar och skriker och bjuder in andra missbrukare till lägenheten.

Svar på tråden Du som bor i lägenhet vad stör dig?