Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    När sexet sakta men säkert dör ut, vad gör man då?

    Anonym skrev 2024-03-14 10:22:43 följande:

    Statistiskt  sett så är ni normala. Sex 1-2 gånger månaden enligt statistiken för etablerade par.
    Ert sexliv dör inte ut, ni är normala.
    Göka dygnet runt gör man bara i början av en relation.
    Förutom ett gemensamt sexliv så får man onanera.
    Man kan välja att värdesätta sin partner och sin familj och sina barn framför dygnetruntgöka.


    Var hittar du de siffrorna? En gång i månaden är lite, även för småbarnsföräldrar. Om det vore det normala skulle inte så många skaffa fler än ett barn.

    Ts, jag undrar om du har pratat med din sambo om detta och vad hon i så fall gett för förklaring.
  • Anonym (F)
    Anonym (Håller på att tappa det) skrev 2024-03-14 11:08:14 följande:
    Ja vi har pratat om det ett antal gånger och problemet med att ta upp det är att det förstärker de underliggande problemen ännu mer.

    Hon har, efter att vi skaffade barn, inte känt sig så "sexuell" längre. Typ som att hennes kropp inte är enbart "hennes" nu mera efter födsel och amning osv. Hennes bröst osv har återhämtat sig bra och hon håller med, men det är hela grejen och kopplingen med vår son som gjort att hon har mindre lust och fokus över till sex.

    Jag kan förstå hela den biten och tycker att det är fint på ett sätt, men vet också att hon kan vara in the mood som förr, bara så galet mycket mer sällan. Troligtvis på grund av stress överlag i livet samt stressen i att hon vet att jag vill och eftersom att vi inte har sex så blir min vilja starkare och pressen större och därmed chansen till att hon blir upphetsad, mindre.

    Det är därför jag gör mitt bästa i att inte verka vara galen i henne för det stressar bara henne, även om jag dagligen bara hade velat bära in henne och ta henne på sängen som förr. Utan är istället mer intim och försöker avlasta henne (för hon har sagt att hon tror på det även om det kändes tveksamt för min del) och är tveksam till hur bra det funkar egentligen utan får mig nästan att känna mig lurad även om jag är övertygad om att det inte är avsiktligt gjort av henne.
    Men om hon verkligen vill ha ett barn till måste hon inse att det troligtvis inte räcker med sex en gång i månaden. Jag tror att ni skulle behöva prata mer om det här och komma fram till vad ni skulle göra för att minska stressen och få henne mer sugen på sex. Kanske vore ett besök hos en familjeterapeut eller sexolog en bra idé.
  • Anonym (F)
    Anonym (ABC) skrev 2024-03-14 11:58:34 följande:

    Sex är inte allt i en relation, det är väl mer än så. Hur fungerar det om man inte lever i en relation


    Sex ses av de flesta som något som normalt ingår i ett förhållande.
  • Anonym (F)
    Anonym (Samma) skrev 2024-03-14 12:21:51 följande:
    Ja, och då måste man som part i förhållande ta ett beslut. Fortsätta med en nivå på sexet man inte är nöjd på eller avsluta förhållandet, Alternativt, hitta en lösning båda är ok med.
    Det håller jag med om.
  • Anonym (F)
    Anonym (Håller på att tappa det) skrev 2024-03-14 16:17:57 följande:
    Vet inte om det är lönt att ens försöka förklara för dig för du verkar ha snöat in dig helt på någon twistad motivering där jag anser att jag gör min del plus ibland mer och därmed ska hon belöna mig med sex.

    Det är inte fallet, men av konversationer vi haft har hon sagt att hon tror att hennes stress hade minskat om hon fick (ännu) mindre ansvar över t.ex. städning, matlagning, tvätt osv.

    Så jag, som redan gjorde en del av dessa sakerna tidigare, har gjort mer och inte sett någon skillnad i minskad stress och framförallt ökad lust vilket ger mig en bild över att det inte verkar vara svaret utan att jag nu istället gör mer "bara för att".

    Hade du haft samma inställning om jag var en kvinna, jobbade heltid och gjorde mer än "min del" i hemmaarbetet eller hade du då trots allt skyllt på mannen och sagt "vad är det för karl som latar sig och sen inte ens kan förmå sig att ha sex med dig?

    Min gissning är det senare, men nu spekulerar jag bara...
    Jag tror att du måste säga ifrån på allvar om att det är viktigt att ni hittar en lösning, och att det även är hennes ansvar att komma fram till vad den bristande lusten beror på och försöka åtgärda det. Jag förstår verkligen inte hur hon kan vilja skaffa ett till barn om hon redan nu är så stressad och knappt vill ha sex.
Svar på tråden När sexet sakta men säkert dör ut, vad gör man då?