• Reclaimyourself

    Hur kan vissa ha så mycket energi?

    Jag syftar på folk som jämt har tusen järn i elden och alltid flera projekt igång samtidigt. 
    Exempelvis:  tar hand om hem, flera barn,  kanske även flera djur, jobbar 2-3 jobb, driver företag och/eller en blogg eller Youtube -kanal etc.
    Detta var bara lite olika extrema exempel.
    Men det finns ju en del människor som verkar ha obegränsat med tid och energi och jag förstår inte hur det går ihop utan att de blir utbrända, drabbas av sjukdom eller psykisk ohälsa etc? (Nu syftar jag alltså inte på alla dem som faktiskt går in i väggen och drabbas av något sådant! Utan på såna som orkar hålla på såhär i flera år och kanske till och med hela livet)

  • Svar på tråden Hur kan vissa ha så mycket energi?
  • Reclaimyourself
    Bits1975 skrev 2024-03-19 21:05:54 följande:

    Jag har inget svar men följer tråden med stort intresse då jag undrar samma sak. 


    Kul att du gillar tråden och också undrar! 😀
  • Anonym (Hum)

    De e väl så att alla e olika , ja har väldigt svårt att sitta still, plus att man får mer energi när man håller på med saker!

  • Anonym (Mannen)
    Postman skrev 2024-03-19 21:44:12 följande:

    Undrar detsamma. Skulle vara intressant att få känna på att ha så mycket energi.  


    Det är ett val. Man får mer energi av att hålla igång. För varje dag man gör det höjer man sin nivå något. Efter 20-30 år blir det mycket stor skillnad i energi på den som valt att göra mot den som valt att släppa.
  • Lynx123

    Jag får mycket energi när jag gör roliga saker och tränar regelbundet. Då blir jag turbo. Har varit så hela mitt liv. När något är tråkigt, däremot, och jag av någon anledning inte kan träna blir jag seg...

  • Reclaimyourself

    Anonym (Hum):

    Jag har också svårt att vara stilla (har ADHD!), jag måste typ jämt göra något! Men jag har ändå inte så mycket energi som dessa människor. Jag blir tvärtom fort uttröttad (för att inte nämna uttråkad) och skulle aldrig orka med att ha så mycket att göra! Förmodligen blir jag så trött just därför att jag aldrig kan koppla av! Återhämtning är ju A och O för att orka med allt!

  • Reclaimyourself

    Anonym (Mannen):

    För vissa är det nog ett val, ja. Men fråga alla dem som har olika sjukdomar och funktionshinder så håller de nog inte med om att det är ett val!

  • Reclaimyourself

    Lynx 123:

    Men även sådant som är roligt kräver väl återhämtning och pauser? 
    Jag har iochförsig alltid tyckt att det mesta i livet (skola, jobb, träning, hobbies, hushållsarbete, ja det mesta) varit tråkigt eller jobbigt.. och då orkar man ju inte så mycket som dem som gör det med glädje!

Svar på tråden Hur kan vissa ha så mycket energi?