• Agda90

    Fullständigt lurad/förnedrad

    Anonym (Hjälp) skrev 2024-03-20 09:39:42 följande:
    Fullständigt lurad/förnedrad

    Som så många andra i separation med barn så har jag behandlats så illa. Vårdnadstvist, baktalning, polisanmälan mm. Tilliten är förstörd.
    MEN nu sitter man där på samarbetssamtal beordrat av tingsrätt och ska då tänka/agera efter "det som hänt har hänt, det är nu och framåt som gäller för barnets skull". 
    Naturligtvis förstår jag det tänker MEN när man inte kan lita på den andre pga tidigare erfarenheter? Jag är inte den första och inte den sista att tänka så. 

    Den andre föräldern fick ingen utdelning på vare sig smutskastning, vårdndstvist(ville ha 100% vårdnad) eller polisanmälan. Du tänker säkert vad har jag gjort och agerat under detta? Fokus på barnet och ingen smutskastning inför vårdnadstvist. Jag är så rädd att släppa garden och samarbeta bättre med den andre föräldern då jag tror den kommer skjuta mig i ryggen när den får lillfingret.
    Tips?


    Samarbeta men på dina villkor!
    Förklara i samarbetssamtalet att separationen var smutsig och allt som hände efteråt har raserat tilliten totalt och sånt kräver ÅR att återuppbygga. Därefter förklarar du tydligt att all kontakt ska skötas via sms eller mail så att det inte kan bli minsta lilla missförstånd i vad som gäller (när barnet hämtas eller lämnas, om de röda överdragsbyxorna ska med eller inte osv) samt att det är enbart kontakt gällande barnet som gäller. 

    Du visar att du vill samarbeta men även att det finns förhållningsregler att följa.
Svar på tråden Fullständigt lurad/förnedrad