Inlägg från: Anonym (Hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmm)

    Behöver jag vänta på han hur länge som helst?

    Klart du inte ska vänta. Sätt in en spiral. Vad han än säger så verkar han inte vilja. En spiral kan man ändå ta ut när som helst. Du blir dock inte yngre, själv hade jag inte fortsatt i er ålder utan nöjt mig med det antal barn som finns.

  • Anonym (Hmm)

    Men är det inte lika dags att ge upp oavsett, just pga din ålder? Nog för att man brukar ange 40 år som gräns för när risken ökar för missbildningar osv men det är ju inte från en dag till en annan. Jag skulle inte chansa, faktiskt.

  • Anonym (Hmm)
    Anonym (ts) skrev 2024-03-21 18:22:17 följande:
    Men bör man ge upp utan att ens ha försökt?  Det är inte som om var och varannan 40+ mamma får
    missbildade barn. Risken för
    mf ökar ju dock, pga sämre äggkvalitet.  Jag har hela tiden sagt att ett eventuellt syskon bör födas innan 40. (fyller 39 i slutet på året).
    Jag har många kompisar i min ålder och äldre med bebisar- ingen är missbildad, men flera fick missfall innan osv.

    Jag är mest irriterad på min partner, inte osäker
    om jag vågar försöka få barn i min ålder:). 
    Ja det har ju inte med försöken att göra utan just risken att det blir missbildningar mm som jag tänker på. Om du vill ta risken är så klart upp till dig.

    Förstår så klart att du irriterar dig på din partner iaf! Men för mig låter det tyvärr som att han inte är lika säker som du på att skaffa ett barn till... Om du skulle fråga honom med löfte om att han kan öppna sig helt utan att du kommer att skälla, då kanske han skulle våga erkänna för både sig själv och dig att det är så.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (ts) skrev 2024-03-21 18:45:55 följande:
    jag hänger med. Och håller
    med om att han inte verkar lika säker- vilket säkerligen stämmer. Har sagt att jag absolut inte kommer villa skilja mig eller så OM han skulle säga att han ej vill,
    men att jag måste få veta för att kunna processera, säkert blir jag besviken,
    men det blir ju absolut bara värre om han drar ut på det? Kan tillägga, att vi är rätt olika. Jag är pratsam och social, impulsiv- han introvert, väldigt eftertänksam och absolut inte den som gillar diskutera? Så vi krockar redan här. 
    Men jag tror just nu, att jag helt enkelt försöker hålla igen tills april, sedan katten på bordet. Och skall absolut försöka göra det utan att anklaga, och genom att fråga hur han känner och tänker. Men samtidigt kommer jag inte gå med på svamliga svar om att vänta osv. Om han inte kan bestämma sig( kommer såklart ge honom mera en en timme tid att fundera, har iof sagt att jag önskar han funderar på detta nu sista veckorna i mars) så håller jag fast vid att då skiter vi i det. 
    Jag vill såklart massor, men tänker inte tvinga han.  Tycker dock synd om vårat barn, som blir
    ensambarn. Min sambo är rätt osocial, så hans tankar om att spendera somrar och resa
    ned hans vänners familjer- är absolut inte n fantasi illusion som inte sker nu och knappast sen heller. Vi är mest bara vi, och jag och barnet träffar mycket folk själva. 
    Åh det är inte synd om ensambarn, de klarar sig riktigt bra på alla sätt och vis! :)
Svar på tråden Behöver jag vänta på han hur länge som helst?