• Anonym (M ex)

    Har han rätt hindra mig från att träffa barnen?

    Anonym (mamma) skrev 2024-03-24 19:34:15 följande:

    Nej, vi är inte ett par. Han har gjort slut. Och det respekterar jag. Men jag har svårt att respektera att inte få träffa barnen. 


    Det märks mest på helgen. Jag kan messa honom typ Vi sticker till badhuset eller lekplatsen, vill du hänga med. Svar: nej, men lämna dom här klockan 17. Då känns det som om han inte vill träffa sina barn förrän klockan 17 och att jag inte är välkommen.   


    Du låter nästan som mitt ex. Till en början så kunde vi hitta på saker ihop med barnen osv som vänner. Men till slut fungerade det inte och jag sa ifrån. Anledningen till det för egen del var att han försökte få mig tillbaka och samtidigt så envisades han med att vi fortfarande var en familj. 

    Ditt ex vill inte umgås med dig och därför tackar han nej till att följa med. Det handlar inte om barnen. 


     


     


     


     


     

  • Anonym (M ex)
    Anonym (mamma) skrev 2024-03-24 20:08:28 följande:

    Det här var intressant. Det funkade i början, men sen funkade det inte för att han försökte få dig tillbaka. Berättade du det för honom? 


    Jag tycker inte att jag försöker få honom tillbaka, utan vi umgås bara som vänner/föräldrar. Men all feedback vad jag ska göra är värdefull. 


    Ja, jag sa till honom att jag inte var intresserad utav honom och att vi inte längre var en familj. Han tyckte vi skulle umgås för barnens skull. Egentligen var det för hans skull. 


    Fast om ni bara är vänner/föräldrar så behöver ni inte umgås som att ni vore en familj dvs åka på semestrar ihop, badhus, lekplatser etc. Han har ju markerat för dig nu att han inte vill. Som sagt det har inte med barnen att göra, Han vill umgås med de lika mycket som du men vill inte göra det med dig. 

    Här gick det så långt att min yngsta vill knappt längre umgås med pappa och den äldre har knappt ingen kontakt med honom och vill/orkar inte med det heller. 


     

  • Anonym (M ex)
    Anonym (mamma) skrev 2024-03-24 20:24:40 följande:

    Hur ska vi då umgås med barnen om vi inte ska åka på semester, badhus, lekplats etc. 


    Han har ju chans att umgås med dom mycket MER än 50% om man vill. Men han väljer bort barnen.


    Jag förstår inte sista meningen. Du förbjöd pappan att träffa barnen mer än 50%, men sen valde barnen att inte träffa honom på hans dagar? 


    Du och han åker på semestrar och dylikt för er själva. Inte alls tillsammans. Du och barnen är en familj och han och barnen är en annan. 


    Han väljer inte bort Barnen, han väljer bort dig. 

    Jag har aldrig förbjudit mina barn att träffa sin pappa. Nekade honom inte att träffa dem eller hitta på nåt om det var nåt han ville ha med dem på när det var på min vecka. Däremot nekade han mig det. 


    Min äldsta slutade åka till honom i gymnasiet och nu bor hon i en annan stad. Yngsta går nu i gymnasiet och är där på helger. 

    Det är inte på grund av mig som de tagit avstånd till pappa utan det är han själv då han vägrade förstå varför vi inte kunde vara en familj och hitta på saker. När jag träffade någon och han fick veta så snackade han skit om den personen. Började även snacka skit om fd gemensamma vänner och om barnens morföräldrar då han ansåg att det var deras fel att jag inte ville träffa honom. Att de var de som bestämde det , att jag inte hade någon egen vilja. 


     


     


     


     


     

  • Anonym (M ex)
    EpicF skrev 2024-03-24 22:57:39 följande:
    Hon menar att hon ska fortsätta att bjuda med honom på saker hon gör med barnen. 
    Och sen vill hon ju att han ska bjuda med henne när han har barnen. Hon vill ju kunna träffa barnen mer än 50 %. 
  • Anonym (M ex)
    EpicF skrev 2024-03-24 23:10:34 följande:
    Ja, men det är inget han måste göra.

    Hon är fri att göra som om hon vill men hon kan inte begära arr han gör samma sak. 
    Nä, precis. 
  • Anonym (M ex)

    Hade ju vart mer normalt om man som föräldrar då hade hittat på nåt gemensamt med barnen 1/gång veckan när man separerat än 3 dagar. 


    Finns ju par som inte ens träffar varandra så mycket varje veckan. 


    Detta upplägg var ju mer som att de var särbo och inte alls hade gjort slut. Förutom att de inte längre sov ihop.

    Nu har pappan ledsnat och har säkert tänkt på detta en tid. Säkerligen visste han också att det inte skulle bli lätt och därför dragit ut på det. 


     


     

  • Anonym (M ex)

    Mina barn märkte väldigt väl att jag inte vill umgås med deras pappa. Spm sagt sagt i början gick det bra men sedan när han envisades med och fick för sig att vi skulle bli tillsammans igen och bli familj så spårade det helt ur. Han var på mig var vecka och ibland flera gånger om dagen. Hela tiden påstod han att det skulle vara bra för barnen. Vi hade det ju så bra och roligt ihop. 

    Hade ett helvete ett bra tag innan han slutade men ännu så tror han att det var andra som sa åt mig att inte umgås med honom. 

    Man måste lyssna och ta till sig vad den andra vill annars kan det mycket väl bli sämre. Speciellt då om barnen märker att det egentligen inte är ok. 


    Att vara vänner och kunna umgås betyder inte att man måste flera gånger i veckan, varje vecka eller ens varje månad. 


    Rätt uppenbart att Ts sätter sig själv i första hand och har ingen tanke på hur andra mår eller vill ha de. Rätt påfrestande att någon är på hela tiden och inte förstår.

  • Anonym (M ex)
    Anonym (mamma) skrev 2024-03-26 22:42:01 följande:
    Ja absolut, och dom ÄR trygga hos båda. Där har vi inga problem. 

    När jag säger att vi umgicks 3 dagar i veckan menar jag inte aktiviteter 3 dagar i veckan. Det var ofta vardagliga saker som att laga middag och göra läxor, kanske laga nån trasig leksak eller spela spel. Förväntar mig inte att han ska orka göra nåt. Och vill han vila från barnen eller jobba är det ju bara att jag får barnen lite extra. Men det får jag sällan. 

    Är man inte en familj längre så umgås man heller inte så som ni gjorde. Han vill umgås själv med barnen och göra dessa saker med dem utan att du ska vara med. Var var det för vits att separera egentligen om du fortfarande tror att ni är en familj eller ska fortsätta låtsas vara det? 


    Vi har fattat att det handlar bara om var du vill och känner. Annars hade du släppt detta nu. 

  • Anonym (M ex)
    Anonym (mamma) skrev 2024-03-26 23:03:53 följande:
    Vitsen var att vi inte bor ihop och därav undviker många problem (känner inte att jag vill berätta mer) och att vi inte är intresserade av att ha med än en kompisrelation med varandra. Detta löstes fint och jag upplever att alla mår bättre nu. 

    Du tror alla mår bättre men hade pappan gjort det så hade han nu inte sagt ifrån och velat ha 50/50 nu. 


    Kan mycket väl vara så att han var för snäll till en början och hoppades att det skulle lösa sig självt med att ni umgicks mindre och mindre. Själv har du vart så blind i det hela bara för att du sett mest till dig själv. 

  • Anonym (M ex)

    Jag kan väl också nämna att jag faktiskt polisanmälde mitt ex för att han aldrig gav sig. 

    Pappan här kanske inte alls mår bra och har kanske inte gjort på ett bra tag men var liksom jag för snäll och hoppades att det skulle lösa sig självt med att det skulle bli mindre och mindre med umgänget. Men i mitt fall och som det verkar här så gjorde det inte det och man själv då fick säga ifrån. Mitt ex fattade inte alls och som sagt skyllde på allt och alla andra. 

    Om pappan i detta fall egentligen inte mår så bra utan detta så lär barnen till slut märka det ifall de inte redan gör det. 


    Ts bryr sig mest om sig själv och att hon vill träffa barnen mer. I värsta fall så kanske hon i framtiden har barn som mer tar avstånd till henne. 

  • Anonym (M ex)
    Anonym (mamma) skrev 2024-03-28 22:56:16 följande:

    Idag hörde han av sig och undrar om jag vill hjälpa honom med lite saker hemma hos honom i morgon. jag har varit med barnen idag. Jag blir såklart glad och säger att då kanske vi ska göra lite våfflor. Han låter i alla fall på rösten som att han blir glad och tycker det är en bra ide. Sen tänker jag att jag sticker hem och han får vara själv med barnen på middag. 

    Han frågar även hur vi ska göra med semester, om vi ska ha en vecka tillsammans och göra nåt med barnen. 

    Såklart tycker alla här att det var fel av mig att föreslå våfflor, men jag tycker ändå att det är en liten sak. Hade det varit för ett halv år sedan hade jag förmodligen stannat på middag. 

    Visst känner jag att han drar sig undan, det är ju därför jag startade tråden. Men tycker inte heller att det är självklart jag är så hemsk mot honom och barnen. 


    Jag frågade också mitt ex om liknande grejer ibland, samma sak angående semester men den största anledningen till det var att han då lugnade ner sig ett tag utan att höra av sig om att hitta på nåt ihop med barnen etc.


    Gjorde de mest för husfridens skull. Samtidigt som jag försökte få honom att inse att jag inte var intresserad utav att umgås jämt och ständigt. och nej det är ju inte normalt att träffas varje vecka och heller inte smsa och/eller ringa flera gånger i veckan om att träffas när man inte längre är tillsammans. 


    Mitt ex fattade verkligen inte och det fanns tyvärr inget val än att bryta helt. Tog nästan 3 år innan han slutade ringa/smsa. Jag mådde psykiskt dåligt när han höll på men enligt honom gjorde han inget fel. 

Svar på tråden Har han rätt hindra mig från att träffa barnen?