• Anonym (Pp)

  Boendestöd är jobbig

  Menar inte boendestödjaren att det inte är realistiskt att vänta med att söka ny bostad tills du har en pojkvän? Det kan ju ta lång tid att hitta någon för vem som helst och eftersom du uppmanas att söka lägenhet beror det på att ditt nuvarande boende är tidsbegränsat eller på något vis olämpligt. 


  Det är klart att det är härligt att ha en pojkvän att bo med, men du kan inte vänta med sånt som behöver göras i livet tills du hittar någon. Skilj på det här med att hitta en kille och att hitta en bostad. Som ditt liv ser ut just nu hör de två sakerna inte ihop. 

 • Anonym (Pp)
  USA111 skrev 2024-03-27 20:10:17 följande:

  Nej inget kul bo själv vill bo med nån. en partner!


  Om du är beroende av att ha sällskap borde du kanske ansöka om plats i gruppboende istället? 


  En partner att bo med är inget du kan planera in, så utgå från verkligheten och gör det bästa av situationen som den är nu. 


  Jag har väldigt svårt att tro att det bara finns en hyresvärd i din kommun. Är det kanske det kommunala bolaget du hittat? Be din boendestödjare hjälpa dig att hitta de privata hyresvärdarna. Du kan också leta bostad på tex Blocket. 

 • Anonym (Pp)
  USA111 skrev 2024-04-02 08:26:39 följande:

  Fast de kan ej köra ut en om man nu bara får ha träningslägenhet i 5 år och bostadskön är på 8 år!! 


  Du behöver söka bostad på andra sätt än att stå i bostadskö. Jag har stått i bostadskö jättelänge, för säkerhets skull, men de lägenheter jag har bott i har jag fått genom att kolla på Blocket och höra av mig till uthyrare som inte är kommunen - det som kallas privata värdar. Det kan vara stora bolag som Rikshem eller små som har bara ett enda hus med tre lägenheter i, eller folk som hyr ut övervåningen på sin villa. Min nuvarande ägare heter Anders och han äger typ tio hyreshus i stan. Det finns massa olika sorters hyresvärdar och de tillhör inte bostadskön utan man får ta kontakt med dem och höra om de har något ledigt. 


  Det finns flera ställen på nätet för att hitta dessa. Be ditt boendestöd om hjälp! 

 • Anonym (Pp)
  USA111 skrev 2024-04-02 08:43:34 följande:
  Ja men nu får jag kanske ärva morfars hus om jag har tur han  lär trilla av pinn innan 5 år
  Det är inget du vet säkert och din boendestödjare säger att du behöver söka lägenhet nu, så gör det. 
 • Anonym (Pp)
  felicityporter skrev 2024-04-06 19:05:14 följande:
  Men HSB säger du? Bor du i Helsingborg?
  HSB har hus i nästan hela Sverige. 
 • Anonym (Pp)
  Reclaimyourself skrev 2024-04-09 13:54:46 följande:
  För att de vill att man ska bli beroende av deras hjälp så de får behålla sina jobb och verksamheten kan gå runt ekonomiskt. De är alltså inte för att hjälpa enskilda individer utan bara för att man ska stanna kvar i beroende-fällan för att en massa människor ska ha jobb. 
  De har ingen drivkraft för 5 öre utan väntar bara på att jag ska ta en massa initiativ. Jag behöver inte någon som sitter och tycker att jag ska göra allt själv för att "jag ska bli självständig", då jobbar jag bättre utan att de sitter där som fågelholkar!

  Med tanke på hur många som vill ha hjälp men inte får det är det uppenbart att det du skriver inte stämmer. Väldigt många skulle önska hjälp i vardagen men får inte det eftersom pengarna inte räcker. 


  Dessutom - om de bara sitter och glor och tycker att du ska göra allt själv försöker de ju verkligen inte göra dig beroende. I så fall hade de fixat allt åt dig och sagt att det är för svårt för att du ens ska försöka. 

Svar på tråden Boendestöd är jobbig