• Anonym (H.G.)

  Boendestöd är jobbig

  USA111 skrev 2024-03-26 21:13:47 följande:
  Boendestöd är jobbig

  Säger jag ska söka andra lägenheter. Men hallå man får ingen efter 4 år i kön. Sa med jag ville bo med nån dvs ha en partner då säger hon jag ska vara realistisk. jävla idiot. En annan på mitt jobb som är inom lsss har kille och de bor ihop och ska gifta sig. Hon är fulare än mig. man säger inte så


  Att hitta någon att bli kär i och som blir kär i dig kan ta tid. Och så flyttar man ju inte ihop på en gång även om man hittar någon. Din boendestödjare försöker nog hjälpa dig att förstå det. Att någon annan är sambo har inget med dig och din situation att göra. Och inte heller om du tycker att hon är fulare än dig. Utseende har inte så mycket att göra med kärlek alls. Om man träffar någon som man trivs med och kanske har samma intressen så väger det mycket tyngre än hur man ser ut. Det är mycket bättre att du fokuserar på ditt eget liv och boende i första hand så kanske du hittar kärleken till slut ändå. Men det måste få den tid det tar. 
 • Anonym (H.G.)
  USA111 skrev 2024-03-28 22:23:27 följande:

  min kille ska va rik.


  Och hur tänker du att du ska hitta honom? 
 • Anonym (H.G.)
  USA111 skrev 2024-03-29 20:48:40 följande:

  Jag är smygfilmad i dokusåpa 


  Ts. Det är ingen som smygfilmar dig. Det är bara i ditt huvud det händer. Du är inte riktigt i verkligheten som den är på riktigt. Kanske du borde lyssna mer på din boendestödjare som finns där för att hjälpa dig med bland annat att se verkligheten som den är. Det är aldrig fel att ha drömmar om hur man skulle vilja ha det men man måste ändå se på livet som det faktiskt är och agera utifrån de möjligheter man har. Det gör inte du och din boendestödjare är där för att hjälpa dig med det. Din boendestödjare är inte din fiende utan finns för att hjälpa och stötta dig. 
 • Anonym (H.G.)
  USA111 skrev 2024-03-29 21:39:43 följande:

  Finns inget städat område där hyresrätterna ligger


  Hur bor du idag? Och var? Skulle inte ett LSS boende vara något ? Då får du ju vänner som bor runt om och som du kan göra saker med. Och tillgång till personal när du behöver. Och kanske du kunde hitta kärleken i någon av de andra som bor där? 
 • Anonym (H.G.)
  USA111 skrev 2024-03-29 21:55:14 följande:

  Bodde saelit lägenhet förut 


  Men hur bor du idag?
 • Anonym (H.G.)
  Reclaimyourself skrev 2024-04-10 15:31:07 följande:

  Anonym (Pp):

  De tvingar mig nästan till hjälp med sånt jag klarar själv och har talat om att jag klarar själv. Däremot sånt jag ber om hjälp med får jag inte hjälp med för det ska jag minsann klara själv..
  De knullar brukares huvuden så de (brukarna) inte vet vad som är rätt eller fel och att de inte klarar nånting själva!


  En boendestödjares uppgift är ibland att peppa brukaren att göra saker som t.e.x diska, tvätta, bädda eller komma ut och få luft. Många brukar klara sånt själv men har svårt att komma igång av egen kraft. En boendestödjare ska alltså inte göra saker du ber om för att du t.e.x tycker att det är tråkigt. Din handläggare på kommunen som godkänt boendestöd har gjort en så kallad beställning till boendestödet där det står vad du ska få hjälp med och inte klarar själv. Din boendestödjare följer alltså den planen och skriver ofta tillsammans med brukaren en genomförandeplan som ni sen ska gå efter. Är det så att du behöver mer stöd med annat så ska du prata med din handläggare som ska bedöma om du behöver mer stöd. Men det du klarar att göra själv ska du också göra själv. 
  Det är hela vitsen med boendestöd. 
 • Anonym (H.G.)
  Reclaimyourself skrev 2024-04-12 17:44:40 följande:

  H.G.:

  Jag vet mycket väl hur boendestöd fungerar, du behöver inte förklara! 
  Vadå saker jag bara tycker är tråkiga?!  Vilka förutfattade meningar du verkar ha! Jag menar sådant som jag inte kan (som att planera och få en överblick över mina veckor) och saker som tar extremt mycket energi (som att ringa flera viktiga telefonsamtal på raken, och jag därför behöver avlastning med för att jag blir totalt utmattad av det!). Däremot behöver jag inte hjälp med sånt som att diska, tvätta, handla och städa, för sådant klarar jag själv. Det är kanske inte kliniskt rent hemma hos mig jämt, men det är heller inget som jag prioriterar. Viktigare att må bra och spara på sin energi! Vill inte att någon annan kommer utifrån och plockar i min tvätt, mina köksgeråd etc! Jag gör sådana saker när jag vill, orkar och hinner. Skulle aldrig vilja ha en "dadda" som jag delar sådant privat med! 


  Men jättebra att du vet hur det fungerar. Och då vet du ju också att boendestöd är frivilligt. Bara att säga ifrån sig. Och så vet du ju då också att om du vill ha annat stöd än vad som är godkänt av biståndshandläggaren så kontaktar du denne och pratar om det. För din boendestödjare ska följa den genomförandeplanen som är gjord och inget annat.  Så varför har du inte tagit kontakt med handläggaren så du får rätt stöd? 
 • Anonym (H.G.)
  Anonym (H) skrev 2024-04-12 13:25:59 följande:

  Stämmer inte alltid i praktiken. Jag hade boendestöd och märktes tydligt att hon ej hade läst beställningen. 


  Prata med hennes chef och påtala det. Du ska ju få det stödet du behöver och är bestämt. 
Svar på tråden Boendestöd är jobbig