Inlägg från: AngeliicaB |Visa alla inlägg
 • AngeliicaB

  Oro för ultraljudet v 10+1

  Hej! 


  Var på mitt första tidiga ultraljud idag men känner mig så förvirrad. Trodde jag var i v 10+1 men enligt barnmorskan var jag i v 9+4. vilket säkert är mycket möjligt men när jag ser att längden på bebisen var 37,6 mm så känns de rätt stort för v 9+4. Eller har jag helt fel? Försökt kolla runt lite och verkar mer vanligt med den storleken i v 10+. Sen såg man hjärtat slå och bebisen rörde sig för fullt så hon sa att allt såg bra ut. Men kan ändå inte släppa de med längden känns så löjligt att alltid oroa sig för nått. Men vore tacksam om nån har något vettigt svar.

 • Svar på tråden Oro för ultraljudet v 10+1
 • AngeliicaB
  Anonym (Va?) skrev 2024-03-27 17:36:14 följande:

  Förstår inte vad du är orolig över exakt? Det diffar ju bara några dagar mellan vad du trodde och vad bm sa, så vad spelar det för roll? Storleken måste ju också skilja sig minimalt på de dagarna, sen är väl  de där mätningarna ofta inte exakta heller. 


  Då jag haft en del komplikationer några veckor tidigare så ligger oron kvar. Sen är jag väl inte speciellt orolig över storleken enbart tycker mer det är konstigt då min kompis som är någon vecka längre än mig. Nämnde att det är vanligt med 20-22 mm så menar att det känns som barnmorskan har tänkt fel iaf och att jag är längre gången. Mer än nyfiken fråga om någon har bättre koll på det då jag inte är någon expert på sånt. Samt är mitt första barn så har inget att jämföra med heller.
 • AngeliicaB
  halvan skrev 2024-03-27 17:51:33 följande:
  Vad jag vet så gissar inte barnmorskorna på datumet själva utan maskinen räknar ut vilken vecka och dag du är beroende på vilka mått du fått. Du kommer säkert få nytt datum på KUB och på RUL, du kan bli flyttad både fram och bak och få nya datum hit och dit. Det beror lite på hur de mäter just då och hur bebisen växer.
  Tack för svar! Men oj det va ju bra att veta iaf så behöver man inte tänka på det allt för mycket. 
Svar på tråden Oro för ultraljudet v 10+1