• Maymom

    Hur ska jag göra för att få en tryggare tillvaro?

    Du skriver att ni skrev kontrakt på att du äger 25%. Menar du att ni skrev i kontraktet på huset, köpeavtalet, att du äger 25%, eller skrev ni ett samboavtal som säger att du bara har rätt till 25%?


     

  • Maymom
    Yaniznaya skrev 2024-04-04 13:46:14 följande:
    Jag står som ägare på köpekontraktet på 25%, sedan har vi ett samboavtal med. Har pratat lite med honom nu i veckan och han var inte helt omöjlig för att ändra så att jag i alla fall får 50% på värdeökningen av huset. Sen håller han på med massa tjafs om att han lagt in massa mer sparpengar i huset och betalat för sin egen utbildning (?!). Jag var ju hemma med barn i flera år men eftersom jag ville det räknas inte det på något konstigt vis. Att dela 50% på huset nu vill ha inte eftersom vi har det så ostabilt, och det kan jag ju fatta. Han säger att vi om det blir bättre mellan oss så kan vi gifta oss i framtiden, något jag gärna velat. Men för varje snedsteg där jag blir arg, ledsen, inte ar lust att ha sex lika ofta som han vill eller något annat så börjar ju allt om på något vis, och det blir som en evig strävan mot ett liv som jag aldrig kommer få. Och så en dag är jag gammal, har mindre ork med heltidsjobb (fysiskt krävande arbete) och ingen ekonomi och då har han i bästa fall bara än mer makt över mig och i värsta fall lämnar han mig bara för någon annan och så står jag där. Jag vill inte skiljas men åren går liksom och det blir inte bättre. 

    Jo men om du står som ägare av 25% kan han ju inte förvänta sig att du ska betala mer än 25% av kostnaderna, både för ev lån och renoveringar.
    men försök få till en ändring av ägarandelarna, kan ju hjälpa lite att räkna in 50% av ökningen.
    Sen tänker jag att det finns ju en risk att han vill ha äktenskapsförord vid ev framtida giftermål, så att gifta sig är kanske inte lösningen.


    Jobbar du heltid nu? Annars får du börja göra det, alternativt att han ersätter dig för förlorad inkomst.

Svar på tråden Hur ska jag göra för att få en tryggare tillvaro?