Inlägg från: Reclaimyourself |Visa alla inlägg
  • Reclaimyourself

    Hur ska jag göra för att få en tryggare tillvaro?

    Räkan77 skrev 2024-04-01 01:23:33 följande:

    Förstår han verkligen hur det här får dig att må? Tror du att han vill att ni ska ha det bra tillsammans och att du ska må bra, men att han har fastnat i sitt beteende? I så fall kan familjerådgivning vara ett alternativ. Det kan bli ett sammanhang där ni får hjälp att lyssna på varandra. Utifrån det kan ni sen förhoppningsvis agera. 


    Familjerådgivning?  Jag uppfattar det som att TS redan har bestämt sig för att lämna! Jag kan utläsa det emellan hennes rader! 
  • Reclaimyourself
    Fjäril kär skrev 2024-04-04 14:09:44 följande:
    Jag tror att du måste tänka om här. Enligt hans sätt att bete sig mot dig kommer han nog aldrig ge dig halva huset då allting tycks bottna i att du aldrig är bra nog. Han kommer alltid flytta fram det där med ursäkten att ni har det skakigt - eftersom han ser till att det blir skakigt hela tiden.  

    Han kommer aldrig gå med på dina krav frivilligt. 

    Självklart ska du inte gifta dig med denna man för då kommer du aldrig därifrån. 
    Precis så tänker jag också. Du gör inget fel, det är ju han som utövar psykisk misshandel mot dig! Förstår du att du är offer för psykisk misshandel? Oftast i såna fall har misshandeln pågått så länge och offret har konstant fått höra hur värdelös hen är, att hen inte kan se klart och tror tillslut att det är helt normalt och att hen är så dålig som partnern (eller vem som än utövar psykisk misshandel mot en) säger och har sagt i månader och år. 

    Gift dig för Guds skull inte med honom, han är ett egoistiskt svin att döma av hur du beskriver honom! Det är så sorgligt att gården, djuren och människorna där är ditt allt, men du bör ta dig därifrån så fort som möjligt för som tidigare sagts så kommer han inte att ändra sitt beteende utan det kanske till och med eskalerar med tiden! Livet är bra sorgligt ibland, och det finns saker som finns kvar som en sorg man alltid kommer att ha med sig, resten av livet. Jag förstår precis hur du känner för jag har upplevt just detta, att tvingas lämna ett hus, en gård, ett liv där.. Jag grät floder och sörjde, och det kommer alltid att vara en stor sorg för mig, men jag sörjer inte på det sättet längre då detta hände för många år sen, det är mer som att sorgen sitter kvar som ett minne, om det låter begripligt? 
  • Reclaimyourself
    Yaniznaya skrev 2024-04-04 17:00:34 följande:
    Vet inte...känns komplext. Tror som sagt inte det är så enkelt som att han är förövare och jag offer. Vi har dåliga sidor båda två som tyvärr tar ut det sämsta ur varandra. Han hade beskrivit mig på ett sätt som gjort att ni sagt att jag verkar helt rubbad. Men jag funderar ju ibland på om jag har blivit hjärntvättad och avtrubbad. Mår ju inte bra liksom. Jag tänker att jag nog skulle må bra av att slå mig fri i alla fall lite. Ta ett steg ifrån honom och skapa mig en egen tillvaro med mina egna pengar. Lägga tid på mitt jobb och låta honom ta mer ansvar hemma. Tror det är ett bra första steg. Han kan ju vara snäll och säga saker som att han tycker jag förtjänar att va hemma, greja med gården och sånt jag tycker är roligt. Då blir jag ju varm och glad men så inser jag att det bara ger honom mer makt. Har svårt att veta vem han är på riktigt liksom. Alla är väl både bra och dåliga på något vis men det blir så oerhört smärtsamt att kastas fram och tillbaka såhär. 
    Du resonerar ändå väldigt klokt och nyanserat och är förberedd på alla sorters utgångar.. Det är positivt och jag tror att du kommer att ha stor nytta av det den dagen du vet hur du vill göra! 
    Önskar dig all lycka och jag är säker på att det kommer att gå bra för dig ❣️ Jag vet inte varför men sättet du skriver på berör mig på något sätt och det känns som att du har tänkt igenom och kollat upp vad alla alternativ innebär och har koll liksom!
Svar på tråden Hur ska jag göra för att få en tryggare tillvaro?