Inlägg från: Tusenskona1 |Visa alla inlägg
  • Tusenskona1

    Skapa sömnrutin vid samsovning?

    Min bebis har bara somnat ammandes sedan start. Sover ibland i sjal eller sele dagtid men vaknar om vi försöker lyfta ur. Hon sover bra under natten, ca 21-09 med få korta uppvak för amning/snutta. Nu är bebis 4 månader och läser om att man nu ska börja med lite kvällsrutiner och att en bebis gärna får somna vid 19. jag måste ju dock lägga mig när bebis ska sova och skulle inte alls trivas med att gå i säng så tidigt varje kväll. Jag ska vara FL tills bebis är ett år så för min del fungerar de här tiderna bra (förutom att jag kan sakna ensamtid på kvällen med mannen och är ganska överstimulerad på kvällen när bebis behöver konstant stimuleras då bebis är lite tröttare då). men blir orolig att det kommer vara svårt att komma in i bättre rutiner längre fram? Samt att jag egentligen skulle vilja att vi kan lägga bebis på kvällen en stund så vi får egentid/jag får återhämtning en stund själv då vi sitter ihop hela dygnet. men bebis är otroligt svår att få att sova själv plus så tror jag att om bebisen vaknar kommer det ta ca 2 timmar att söva om. Några tips/idéer hur vi ska tänka?

  • Svar på tråden Skapa sömnrutin vid samsovning?
  • Tusenskona1

    Det fungerar inte att hon somnar med mig och jag sen lämnar rummet, då vaknar hon direkt för hon vill gärna snutta på mig lite hela tiden. 


    Men då låter det som att vi kan vänta med rutiner utan att ?ha förstört? möjligheten för rutiner längre fram. Saknar absolut egentiden men kan också leva med att inte ha den just nu då jag vet att det inte varar för evigt ☺️ Vill ju på ett sätt träna på att hon ska sova själv, men på sättet vi har nu så får alla sova så bra, bebis sover oftast 11-12 timmar per natt och både jag och mannen sover omkring 8 timmar, jag sover ibland mer så det tänker jag är guld med en så liten bebis och vill ju inte förstöra det. förstår att det säkert inte heller kommer vara för evigt men vill njuta så länge det går.

  • Tusenskona1

    Både egentid själv och med varandra. Ja duschtid och lite sånt kan jag ta men det är ju begränsat med tid när mannen jobbar och sen ska vi ordna med mat osv och vips har hela kvällen gått. 


    vi har familj som ställer upp som barnvakt men jag och bebis är inte redo ännu, Bebis ammar nästan en gång i timmen på dagtid när hon inte sover, och när hon sover är på mig. I vagnen somnar hon inte alltid och somnar hon så är det Max 20 min sen är det skrik.

Svar på tråden Skapa sömnrutin vid samsovning?