Inlägg från: Evalenabena |Visa alla inlägg
  • Evalenabena

    HIV - panik!

    Anonym (Fördom) skrev 2024-04-18 22:55:59 följande:

    Är diabetes ärftligt? 


    För HIV ska inte smitta om man är korrekt behandlad 


     


    Det finns alltid en hereditet till att få vissa sjukdomar beroende på vilka gener du får från dina föräldrar. Det kan räcka med flera släktband till och med.

    Men att få HIV i dag där båda föräldrarna har sjukdomen är inte avgörande för att barnet ska få HIV. Att föräldrar har HIV är inte värre än att föräldrarna har astma. Risken är högre att du dör av astma i förtid än av HIV:) Men är astman välbehandlad så är den risken minimal. Men det är många som går med en obehandlad astma utan att veta om det så risken kanske inte är så minimal ändå. 

    Med dagens regering kan det i och för sig vara en risk. Med tanke på att regeringen inte satsar på barnmorskan så är risken att mamman dör i barnsängen högre än att mamman dör av HIV?
    Men även om det finns tillräckligt många barnmorskor så är risken ändå högre att mamman dör eftersom det finns ont om vårdplatser?

    Om mamman och barnet ändå överlever barnsängen så är bilfärden hem också en risk. Något lägre dödlighet än astman och HIV, men ändå en högre risk än att dö av HIV.

    Sannolikheten för att dö i hjärt-och kärlsjukdomar är en stor risk enbart för att vi bor i väst. Risken att dö i hjärtsjukdomar i Afrika är betydligt lägre, men ändå en risk.
    Men har du HIV i Afrika så  är dödligheten betydligt högre där än här.
    Skulle  du mot för modan få hjärt- och kärlsjukdom i Afrika så är risken också betydligt högre att du dör där än här. Så risken att dö i hjär- och kärlsjukdomar i Afrika kanske ändå är en högre risk där än här..:)


     

Svar på tråden HIV - panik!