Inlägg från: Anonym (Kille) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kille)

    Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis

    Anonym (Ooops) skrev 2024-04-22 12:25:12 följande:
    Han har alltså gett sitt medgivande till trekanter med andra män samtidigt som ts inte ens kan acceptera att han har kvinnliga kompisar. Förstår du inte hur det låter? Ts behöver nog söka hjälp för sin svartsjuka och sitt kontrollbehov. Ts har ingen som helst rätt att bestämma vem han ska umgås med, särskilt inte när de haft trekanter med andra män. Hon har inget att säga till om.

    Är man i en relation har man rätt att säga vad man tycker om vad som helst. Sen behöver ens partner givetvis inte acceptera det men då kan det också vara läge att omvärdera relationen. I en relation så bryr man sig i första han om varandra och ger varandra trygghet. 


    Finns för övrigt en annan tråd här där en tjej blev dumpad av sin kille som istället valde sin tjejkompis som han gymmade med samt att de hade haft sex med varandra innan hon blev dumpad.


    Trekanterna beror helt på vem som vill ha dem. Brukar vara en killfantasi.

  • Anonym (Kille)
    Anonym (Alexis) skrev 2024-04-22 14:45:42 följande:
    Men herregud, skärp dig. De är kompisar. Det är normalt att umgås och prata med sina kompisar. Skulle du också fjanta dig och ?må illa? om kompisen var en kille? 
    Men det är ju en enorm skillnad om kompisen är en tjej eller en kille. Allt annat är naivt.
  • Anonym (Kille)
    Anonym (Ooops) skrev 2024-04-22 14:52:06 följande:

    Fast om ts sambo har accepterat att har legat med andra män medan hon är tillsammans med honom (trekanter) så är det ju otroligt märkligt och dubbelmoraliskt om ts inte ens kan acceptera att hennes sambo har en kvinnlig kompis, som han inte ens har sex med, vad vi vet. Varför ska ts få ha sex med andra men hennes sambo får inte ens ha en kompis av motsatt kön? Det resonemanget är inte det minsta hållbart. Jag vet inte vem som initierade trekanterna men uppenbarligen ville båda, annars hade ju inte trekanterna blivit av, så det spelar ingen större roll vem som tog initiativet. Och nja, det finns många tjejer som också fantiserar om trekanter och visst kan det ofta vara en killfantasi men då brukar det snarare handla om trekanter med två tjejer. 


    Ts får givetvis säga vad hon tycker men hon har ingen som helst rätt att kontrollera och bestämma vad partnern ska göra. Det är helt upp till honom. Precis som att det är helt upp till ts om hon väljer att stanna kvar i relationen eller ej. Absolut ska man bry sig om varandra i en relation och däri ingår också att man inte försöker sabotera relationer till andra människor som är viktiga för partnern. 


    Det är inte ett dugg dubbelmoraliskt. Denna typ av situation diskuteras ofta bland de som har öppna eller polygama förhållanden. Där är det inte ovanligt att man kan få ha sex med det motsatta könet men att bilda nära relationer till det motsatta könet är inte ok.

    Nu vet jag inte vad han har för relation till denna tjej men att han använder trekanterna som argument låter inte bra. 
  • Anonym (Kille)
    Anonym (Ooops) skrev 2024-04-22 19:28:42 följande:
    Du svarade ju inte på frågan. Varför ska ts få ha sex med andra män men hennes sambo får inte ens ha en kvinnlig kompis? Jo, det är extremt dubbelmoraliskt.

    Diskuteras ofta? Det har jag aldrig hört talas om och då känner jag ändå personer som är poly och de som har öppna förhållanden men du kanske utgår från dina egna erfarenheter bara. De personer jag känner som är poly och har öppna förhållanden är helt okej med att partnern har kompisar av motsatt kön. De tycker att det är kontrollerande att försöka förbjuda det.

    Att han använder trekanterna som argument kan ju bero på att han försöker framhäva att ts inte har något att säga till om vad gäller hans kompisrelationer.
    Eftersom det inte är samma sak så är det inte ett dugg dubbelmoraliskt. Det är att jämföra äpplen och päron. Det är inte kompisar av motsatta könet som är problemet utan när vänskapen passerar vad som är vänskap. Exempelvis när den på olika sätt inkräktar på ens primära relation. 

    Att komma känslomässigt nära en person av motsatt kön kan vara värre för en relation än att ha sex med en av motsatt kön.

    Det är vanligt bland de som har öppna relationer eller är polygama att man inte får bilda nära relationer till vem som helst. Exempelvis när man har sex med någon utanför den primära relationen.
  • Anonym (Kille)
    Klartsomvatten skrev 2024-04-22 19:21:17 följande:
    Så om man är bisexuell så får man inte ha några kompisar alls då, om man är i ett förhållande?
    Kompisar får alla ha. Det är mer nivån av vänskap som många inte förstår sig på och skapar olämpliga situationer. 

    Och det blir en annan sak när man är nära vän med en person av motsatt kön. En ganska vanlig fråga som brukar ställas är: Kan tjejer och killar bara vara vänner? En hel del svarar nej på den frågan och det finns en anledning till det. 
  • Anonym (Kille)
    Anonym (L) skrev 2024-04-22 22:08:46 följande:
    Kanske för att han tänker att han ''gick med på'' att ha en trekant med ts och andra män och han verkar inte vara svartsjuk och då är det ganska konstigt om ts ska agera svartsjukt och försöka styra över vem han ska vara kompis med, när de tidigare har gjort saker som faktiskt kan ha en dålig påverkan på förhållandet, till skillnad från hans oskyldiga relation till sin kompis.
    Hur vet du att relationen är oskyldig? Han kanske pratar väldigt privata saker med henne. Då är den knappast oskyldig. 
  • Anonym (Kille)
    Anonym (L) skrev 2024-04-22 22:06:13 följande:
    Med tanke på det du skriver här och inlägg nummer 17..

    hur blir det då om ena personen i förhållandet är bisexuell och är kapabel att få känslor för både män och kvinnor, bör inte den personen ha några kompisar alls då? Inga nära kompisar? 

    Det där håller ju inte. Man kommer aldrig kunna stoppa sin partner från att vara otrogen eller få känslor för någon annan. Det går inte. Allt kan hända här i livet och man kan inte förutspå allt eller kontrollera allt, man får helt enkelt lära sig att leva med den ovissheten. På jobbet till exempel, där är det vanligt att man kommer nära vissa kollegor. Hur ska partnern veta vad som sker där och vilka man kommer nära på jobbet? Det är ju inget man vet och det får man helt enkelt lära sig att leva med. Eventuella risker och frestelser kommer alltid finnas överallt.

    Antingen litar man på sin partner eller så gör man inte det och gör man inte det så är det bäst att göra slut. Om man försöker förhindra och kontrollera så kommer det snarare få en oönskad effekt. 
    Fast det där stämmer inte alls. Relationsrådgivare säger att man behöver sätta stopp när ens partner har olämpliga relationer. Många otrohetsaffärer beror på vänskap som utvecklas till något mer och personen har satt sig i fel situationer utan att inse det. Det tyder oftast på dålig självmedvetenhet och känslomässig omognad. 

    Jag själv har åtminstone insikten att det är olämpligt att bilda nära relationer med vem som helst och backar när jag märker att jag skulle kunna dras med. Det tycker jag alla i en relation bör göra. Sen om man ar ung och naiv förstår jag att man saknar erfarenheten.

    Ditt sista stycke är också fel. Man ska lita på sin partner men man ska även första att ens partner kan bedöma en situation annorlunda och då ska man lyssna på hens oro. 
  • Anonym (Kille)
    Anonym (L) skrev 2024-04-22 22:30:50 följande:
    Men du har inga svar vad gäller bisexuella personer. Ska de inte få ha några nära kompisar alls? Det går ju inte att tolka ditt resonemang på något annat sätt.

    ''Olämpliga relationer'' är ju ett ganska luddigt begrepp. Bara för att man har en kompis av motsatt kön så innebär det inte att den relationen är olämplig och bara för att ts tycker att det är olämpligt så innebär det inte att sambon tycker samma sak. Då kanske det snarare handlar om att man är alldeles för olika och har för olika syn på saker och ting och därav måste gå isär. Att försöka kontrollera och förbjuda är inte rätt väg att gå. Svartsjuka och kontrollbehov tar död på många förhållanden. 

    Fel? Knappast. Att kontrollera är inte rätt. Självklart ska man lyssna på sin partner men inte till vilket pris som helst. Då kan man ju även säga att samma sak gäller åt andra hållet, att ts måste lyssna på sin sambo och förstå att hans kompis är viktig för honom. Ts kan inte vara den enda personen i sin sambos liv och att försöka få honom att sluta umgås med personer som är viktiga för honom tyder inte på omtanke för hans välbefinnande. Om ts inte trivs i relationen så har hon ju all rätt att lämna. Jag skulle inte säga upp kontakten med en barndomsvän om min partner krävde det. 
    Bisexuella personer vet jag inte hur man ska se på men i normala heterosexuella relationer är det lättare att se när en relation blir olämplig.

    Jag håller med om att man kan vara vän med motsatt kön. Det är nivån som avgör hur lämpligt det är. Får ens partner vara med när man träffar vännen? Pratar man relationsproblem eller negativt om sin partner med vännen? Har man mer kvalitetstid med vännen än med partnern? Berättar man om viktiga saker i livet först för vännen istället för partnern? Finns det någon attraktion från båda eller ena hållet? 

    Fast det kan också vara manipulativt beteende att kalla sin partner för kontrollerande. Svartsjuka kan vara legitimt i vissa fall. Man får titta på detaljerna. Det kan ju vara så att personen som vill ha olämpliga kontakter helt enkelt är en narcissist. För just att vilja ha kvar relationer till ex och potentiella framtida partners är vanligt hos narcissister.

    Det är inte att kontrollera att uttrycka att man känner sig osäker för att en specifik person umgås med sin partner. En partner med empati tar åt sig och bryr sig om en.

    Sen blir det inte samma sak i ditt exempel. För i en relation handlar det om att välja varandra och välja bort andra. Med det menar jag inte att man ska bryta helt men om ens partner tycker att man ska backa lite så bör man lyssna på det om man älskar sin partner.
  • Anonym (Kille)
    EpicF skrev 2024-04-23 11:04:06 följande:
    Och vem bestämmer att en vänskapsrelation är olämplig?
    Det bestämmer man i relationen. Men jag skrev några exempel ovan som relationsrådgivare brukar nämna:

    Det är nivån som avgör hur lämpligt det är. Får ens partner vara med när man träffar vännen? Pratar man relationsproblem eller negativt om sin partner med vännen? Har man mer kvalitetstid med vännen än med partnern? Berättar man om viktiga saker i livet först för vännen istället för partnern? Finns det någon attraktion från båda eller ena hållet?

  • Anonym (Kille)
    Anonym (Ooops) skrev 2024-04-23 14:35:46 följande:
    Hur ska han göra det tryggare för ts? Om hon känner sig osäker så är det ju hennes problem. Han ska ju inte behöva dra ner på umgänget med sin kompis bara för att ts känner sig osäker. 
    Har man din inställning så ska man nog inte ha en relation.

    Osäkerhet handlar inte bara om en själv utan även vad ens partner säger och gör. Man kan vara säker i grunden men en partner som beter sig oempatiskt och henlighetsfullt. 

    Man kan mycket väl behöva dra ned på umgänget om ens partner anser det. Men det beror på detaljerna. Det finns personer som är osäkra som begär det för mycket och det finns narcissister som anser att de har rätt att umgås med vem de vill på sina egna villkor. 
Svar på tråden Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis