Inlägg från: Anonym (nja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nja)

    Okej att inte bjuda båda i ett gift par?

    Anonym (Krusmynta) skrev 2024-04-23 00:15:58 följande:
    Okej att inte bjuda båda i ett gift par?

    Det gäller ett födelsedagsfirande.  40 år.
    Är det ok att bara bjuda sin "egna" familj, alltså bara föräldrar och syskon? 
    Syskonen består av en frånskild bror med två barn och en gift syster med tre barn.
    Vad tycker ni?   


    I en sån konstellation skulle jag inte tycka att det var okej. Det är ändå familj.

    Däremot att man bjuder tex en arbetskamrat eller kompis, men inte dennes partner, som man kanske inte ens känner. Då är det mer okej. 

    Å andra sidan så _får_ man göra precis hur man vill, men det kan innebära konsekvenser för framtiden om man beter sig på ett sätt som sårar andra. Typ att syskonet vars man inte är bjuden väljer att inte komma, och väljer att inte umgås så mkt längre med den som bjuder trist. Och kanske även de andra tycker att man beter sig trist och inte vill umgås längre. 
  • Anonym (nja)
    Anonym (Jgblfjl) skrev 2024-04-23 13:42:47 följande:
    Men om man inte anser att systerns man är "normal", då är det fritt fram att utesluta på?
    På ett sätt blir det ju mer ok att utesluta någon som inte är normal. Att låta bli att bjuda någon som misshandlar, bråkar, super tills han spyr eller annat otrevligt beteende måste ju får vara okej. Man måste liksom inte bjuda hem en pedofil till sina barns hem bara för att den personen finns i familjen.
  • Anonym (nja)
    Anonym (Jgblfjl) skrev 2024-04-24 07:44:47 följande:
    Du drar på höga växlar. 

    Du menar alltså att man är normal bara man inte slåss, är dömd för sexuellt utnyttjande av barn och inte dricker tills man spyr?
    Hmm, jag tänker att man bjuder alla i en konstellation så länge de inte beter sig uppenbart illa. Små egenheter och skavanker i personligheten har alla, och det kanske inte ska rendera att man blir utesluten ur gemenskapen. Stora skavanker däremot kan göra det.

    Jag skulle tex helst vilja slippa bjuda min pappas fru i olika sammanhang, hon är rätt otrevlig och snorkig och jag tycker egentligen inte att hon ingår i mitt liv. Men jag tycker inte att det är skäl nog att utesluta henne, så jag bjuder med henne. Det blir liksom en balans mellan artighet och vad man står ut med. 
Svar på tråden Okej att inte bjuda båda i ett gift par?