Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Avtändande - Nutida man och kvinnor roller?

    Anonym (Hasse) skrev 2024-04-24 19:43:36 följande:
    Det är framförallt samhället som tjänat på detta. Istället för att man som förr klarade sig på en lön, så behövs det nu 2 avlönade personer för att ha det bra ekonomiskt.

    Så en kvinna ska inte ha en egen inkomst, inte ha råd att lämna sin man? 


    Hade du själv velat vara ekonomiskt beroende av en kvinna? 

  • Anonym (M)
    Anonym (Hasse) skrev 2024-04-24 20:21:13 följande:
    Jag vet inte om jag fullt ut tror på iden om att alla ska vara 100% självständiga. Vi ska behöva varandra på olika sätt, det gör att vi håller ihop även om man dippar ett tag  i ett förhållande.. för att sedan hitta tillbaka till varandra.

    När alla är helt självständiga ger man upp så lätt.

    Så du kan tänka dig att vara ekonomiskt beroende av din fru? 


    Jag tycker tvärtom, man ska vara tillsammans för att man vill, inte för att man måste. 

  • Anonym (M)
    Anonym (Hasse) skrev 2024-04-24 20:29:41 följande:
    Jag menar att man då inte gör slut vid första bästa motgång i förhållandet.

    Så du tycker att kvinnor inte ska ha en egen inkomst, eftersom de då kan göra slut för lättvindigt? 


     

  • Anonym (M)
    Anonym (Ant) skrev 2024-04-24 20:50:03 följande:

    Män och kvinnor, folk i allmänhet är alldeles för bortskämda idag, man anser sig bara ha rättigheter, inga skyldigheter och jämka verkar var ett bortglömt ledord.

    Hemska tanke men jag tror att vi behöver en nationell eller världslig katastrof där det går upp för folk att ensam är inte stark, att man istället måste ta hänsyn, arbeta, ha gemenskap och vara rädda om det samhället man har. Man kan inte bara få och få, man måste också ge och ge och fram för allt, släppa allt detta köns_skit_snack.


    Fast att gå tillbaka i tiden och leva som förr är inte lösningen. 
  • Anonym (M)
    Anonym (Ant) skrev 2024-04-24 20:58:17 följande:
    en partner klarar du dig alldeles utmärkt utan men du är inte självständig på långa när, det finns ingen som är självständig i dagen värld. maten du handlar har någon producerat och fraktat till dig, bilen du åker i har någon tillverkat och sålt till dig, någon ska se till att det finns bränsle till bilar, någon ser till att vi har vatten avlopp, vägar, el, en infrastruktur, någon tillverkar din cykel eller möblerna du har, din telefon är någon som har uppfunnit, tillverkat och distribuerat ut osv osv....att säga att man är självständig idag är ren bullshit.

    Att vara självständig innebär inte det du tror i detta sammanhang, dvs leva utan partner.


    Att leva självständigt utan partner är att klara av att försörja sig själv, sköta sitt hem och barn, sin hygien osv. Det betyder inte att man måste bygga vägen som går till jobbet själv. 

  • Anonym (M)
    Anonym (Ant) skrev 2024-04-25 14:15:56 följande:
    Det får du ta med mandeln. Hon försökte få det till en könsfråga att jag ifrågasatte henne, mitt ifrågasättande hade inget med hennes kön att göra utan jag hade kunnat skriva detsamma till en man eller en hen.  
    Spelar ingen roll, din version är ändå inte den vedertagna, varken för män eller kvinnor. 
  • Anonym (M)
    Anonym (Ant) skrev 2024-04-25 16:31:57 följande:
    Du får vända dig emot det hur mycket du vill. Alla är vi beroende av någon för vår överlevnad och fortplantning.Det är bara nonsens att tro att du är självständig, finns ingen som egentligen är självständig i vårt samhälle idag. 

    Självständighet innebär att en stat är fullständigt oberoende gentemot andra och räknas som ett eget subjekt med handlingsförmåga i det internationella samfundet. Reglerna kring självständighet regleras i folkrätten. Självständighet behöver inte betyda att landet tidigare var en del av ett annat land1.


    Utöver detta, i en annan kontext, kan självständighet också referera till individens förmåga att hantera sina vardagsbestyr och ta ansvar för sina egna val och beslut. Detta inkluderar att flytta till ett eget hem, stärka sin egen myndighet och utveckla färdigheter i vardagen.

  • Anonym (M)
    Anonym (Ant) skrev 2024-04-25 17:00:10 följande:
    ett land och stat kan självklart vara självständig till viss del men även ett land eller stat är beroende av andra. Det är ren bullshit att någon är helt självständig. Ren bullshit
    Ja, att du inte är det är nog alla på det klara med. 

    Vi andra som förstår att sätta ordet i rätt kontext är det i alla fall. Även om jag inte byggt vägen jag snart ska köra hem på. Jag behöver ingen man för det, precis som att jag inte behöver en man för att handla på ICA. 

    Mitt liv klaras av på ett utmärkt sätt utan att jag behöver en man. 
Svar på tråden Avtändande - Nutida man och kvinnor roller?