• Mandel

    Avtändande - Nutida man och kvinnor roller?

    Anonym (Hasse) skrev 2024-04-24 20:21:13 följande:
    Jag vet inte om jag fullt ut tror på iden om att alla ska vara 100% självständiga. Vi ska behöva varandra på olika sätt, det gör att vi håller ihop även om man dippar ett tag  i ett förhållande.. för att sedan hitta tillbaka till varandra.

    När alla är helt självständiga ger man upp så lätt.
    Vi har alla olika erfarenheter,  men min självständighet är inget frivilligt val utan har formats av att de som borde funnits där aldrig gjort det.
    Jag är ett klassiskt mellanbarn. Lägg sedan till myror i brallan och hög IQ vilket gjorde att mina föräldrar aldrig förstod sig på mig och har alltid diskrimerat mig i förhållande till mina systrar. De har aldrig, stöttat eller uppmuntrat mig.

    Mannen jag gifte mig med blev arbetsnarkoman så jag jobbade själv 150% och skötte hem, barn, bilar, trädgård, renoveringar osv på egen hand för han hade ju aldrig tid.
    Jag blev alltså tvungen att lösa allt på egen hand. Och nej några pengar såg jag inte till...

    När jag skilde mig mötte jag en man som jag hjälpte massor med trädgård, husrenovering, bilskruvande, städning osv. Jag fick ingen hjälp med mitt i mitt hem...

    Är det konstigt att jag är självständig och hellre lever ensam än med någon jäkla karl som jag både ska serva och försörja?
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Ant) skrev 2024-04-24 20:58:17 följande:
    en partner klarar du dig alldeles utmärkt utan men du är inte självständig på långa när, det finns ingen som är självständig i dagen värld. maten du handlar har någon producerat och fraktat till dig, bilen du åker i har någon tillverkat och sålt till dig, någon ska se till att det finns bränsle till bilar, någon ser till att vi har vatten avlopp, vägar, el, en infrastruktur, någon tillverkar din cykel eller möblerna du har, din telefon är någon som har uppfunnit, tillverkat och distribuerat ut osv osv....att säga att man är självständig idag är ren bullshit.
    Om nu frågeställningen handlar om könsroller så är det väl i förhållande till det som självständigheten mäts.
    Och det är bara när det gäller självständiga kvinnor som detta tugg om allt i hela världen kommer upp som argument för att man inte alls är självständig.

    Kollar man beskrivningen av en osjälvständig person så radar man ju liksom inte upp att den personen kör på vägverkets vägar, gått i kommunal skola osv utan att den inte klarar sin egen försörjning, bor ev kvar hos föräldrarna, dålig på att ta hand om hem och hygien osv. 
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-25 10:14:08 följande:
    Vågar han inte så är han omanlig och det är avtändande. En kvinna är inte okvinnlig om hon inte vågar. Så ser könsrollerna ut.
    Medans kvinnor som vågar ses som manhaftiga, påflugna. okvinnliga, för drivande, är troligen slampa osv.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-25 12:15:06 följande:
    Många män tycker också det är smickrande att kvinnor visar intresse, att få bekräftelse.
    Smickrade ja, men sedan blir det inte mera.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-25 12:29:04 följande:
    Jag och många män tycker det är gulligt om hon är lite blyg och nervös. Sånt brukar släppa lite när man umgåtts mer, och om man gillar varann. Men jag och många män dömer inte ut kvinnan direkt och dissar henne inte på 2 sekunder bara för att hon är blyg, nervös, osäker.
    En blyg fjortisdejt när man själv är tonåring är väl en sak, men männen i min omgivning som är i min ålder - du är väl runt samma som mig har jag för mig, tycker bara att det är jobbigt med jämnåriga tysta blyga "oskuldsfulla" violer.

    Var på dejt i tisdags och han berättade att han varit på dejt med en kvinna tidigare som verkade vettig i det hon skrev när de chattade, men som sedan vid själva dejten var otroligt beige och tyst och han uppfattade då henne som tråkig.

    Självklart är det okej att vara nervös, men man får väl se en dejt som en arbetsintervju och hur många jobb får man genom att bara sitta tyst och fnissa blygt och se osäker ut?

    Det är en otrolig skillnad på i vilken ålder man är!
    En fumlig tonårspojke på dejt med en jämnårig tjej är en sak medans en fumlig osäker medelålders man är något helt annat.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-25 14:03:44 följande:
    Ja, är man så blyg så är det inte kul alls. Nån som sitter i hörnet och darrar och knappt svarar. Men det är inte det jag menar med att vara blyg, nervös, osäker.
    Nu menade inte jag heller någon som sitter och darrar. Vad åsyftar du så jag vet vad jag ska ha en åsikt kring?
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Ant) skrev 2024-04-25 14:15:56 följande:
    Det får du ta med mandeln. Hon försökte få det till en könsfråga att jag ifrågasatte henne, mitt ifrågasättande hade inget med hennes kön att göra utan jag hade kunnat skriva detsamma till en man eller en hen.  
    Detta med att dra upp infrastruktur och allmän skola osv kommer enbart när det är en kvinna som är självständig. 
    Man säger aldrig att män är självständiga utan då är det oftare att de är osjälvständiga och då inte för att de åker på vägverkets väg utan just för att de som jag tidigare skrivit att de ev fortfarande bor hemma, inte klarar av att sköta sin ekonomi utan har skulder pga överkonsumtion - lyxfällan, inte klarar av att leva i en relation med en partner för de klarar inte av att ta ansvar  för för hemmet, relationen, rädda för ensamhet och hoppar från relation till relation osv.
    Och om detta ovan är definitionen av en osjälvständig man så måste ju motsvarigheten på en självständig person då vara en person som klarar av det jag skrev att en osjälvständig "man" inte klarar av att lösa på egen hand.

    Man är inte osjälvständig för att man nyttjar det man är med och bidrar till via skattsedeln som löntagare.
    Och som fd egenföretagare har jag nog bidragit lite mer än medelsvennson till det allmänna...
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Avtändande - Nutida man och kvinnor roller?