Inlägg från: Anonym (nej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nej)

    Är pappornas frånvarande den största orsaken till varför det går snett för unga män?

    Nej, självklart inte. Det beror på att kraven på män är mycket högre idag än för tidigare generationer.

  • Anonym (nej)
    Goneril skrev 2024-04-30 23:36:48 följande:

    Kan vara en bidragande orsak, men behöver inte vara så. Många ensamstående mammor kämpar för att sönerna ska utbilda sig och lyckas också hålla dem borta från gäng och kriminalitet. Dessvärre lyckas inte alla, många lever i utanförskap i något av alla de parallella samhället som uppstått på grund av den misslyckade integrationen. Många unga män kommer aldrig in i arbetslivet och för den som står utanför alla sammanhang är steget in i kriminalitet inte långt.                                                                                                                   Utbildning är nyckeln till framgång; att hänga med och inte bli "hemmasittare". Halkar man efter är det svårt att ta igen förlorad kunskap. Trångboddhet utgör en stor risk I sammanhanget, att inte ha ett eget rum till förfogande för läxläsning ser jag som ett stort hinder för att klara skolan. Detta är fattigdomens yttersta konsekvens, trångboddhet kan även driva ungdomar hemifrån om det är stökigt hemma. Frågan gällde om frånvarande fäder utgör en risk för att det ska gå snett för unga män; i kombination med fattigdom i ett utsatt område ökar risken påtagligt.


    Förr behövde man inte utbilda sig.
  • Anonym (nej)
    Anonym (Sunny) skrev 2024-05-01 00:24:12 följande:
    Vad för krav?
    För jobb och relationer ställs det högre krav idag.
  • Anonym (nej)
    Anonym (Sunny) skrev 2024-05-01 09:32:45 följande:
    Vilka krav är högre idag?
    Till exempel att man behöver ha utbildning och rätt social kompetens. Förr kunde man bara gå till en fabrik, få jobb och bli en familjeförsörjare.
  • Anonym (nej)
    Anonym (Man) skrev 2024-05-01 20:14:54 följande:
    Jag tycker det är bra att vi kommit längre än att mannen ska försörja kvinnan och att kvinnan ska vara beroende av mannen. Att arbetsmarknaden har utvecklats, att många tunga jobb har försvunnit och att alla, både män och kvinnor, fritt kan välja partner. Folk var inte lyckligare förr, de hade bara färre valmöjligheter. 
     För de som klarar de högre kraven är det bra. Jag säger inte att det är dåligt, men att skylla på dålig uppfostran när kraven har höjts på vad en man ska vara är fel.
  • Anonym (nej)
    Anonym (Man) skrev 2024-05-01 20:31:27 följande:
    Jag tycker inte att kraven på män har höjts, inte mer än för kvinnor. Idag kräver fler yrken utbildning, men det finns fortfarande många "manliga" yrken där det räcker med t ex yrkesgymnasium. 

    När det gäller den sociala biten är den ett val. Förr fanns inte den digitala värld vi lever i idag, men det är ändå ett val om man väljer att fastna framför datorn än att umgås med kompisar på fritiden. Att engagera sig i föreningslivet, skaffa hobbys osv. Vill man träffa någon så kan man inte sitta hemma. 
    Skillnaden är att kvinnor ställer dessa krav på män för relationer, medan det för män oftast inte spelar någon roll vad deras flickvän har för utbildning, lön eller social status. Därför är kraven högre på män.

    Jag menade att det har blivit högre krav på social kompetens för att få jobb eller flickvän, inte för att få kompisar.
  • Anonym (nej)
    Anonym (Man) skrev 2024-05-02 06:26:35 följande:

    Genom att träffa folk irl så får man social kompetens. Att tro att man ska lära sig umgås med folk genom att sitta hemma är en utopi. 


     


    Social kompetens är till stor del medfött och går inte att ändra på.
  • Anonym (nej)
    fornminne skrev 2024-05-02 08:07:11 följande:

    De flesta kvinnor vill ha en man med ett ordnat liv och åtminstone hyfsad social kompetens, men mer än så krävs inte nödvändigtvis. Det är alltså inga orimliga krav som ställs. Att klippa sig, skaffa ett jobb och öva på det sociala räcker långt. Men visst, män som inte ens klarar det, får det svårare.


    Att ha ett jobb som betalar okej eller dåligt räknas inte som ett ordnat liv idag. Du har inte råd med nödvändiga saker som boende. I praktiken krävs det ett bra jobb för att ha råd med ett ordnat liv.
  • Anonym (nej)
    fornminne skrev 2024-05-02 08:26:22 följande:

    Känslomässig mognad är minst lika viktigt som social kompetens, särskilt när det gäller att få en relation att vara. Återigen handlar det inte om att mannen måste vara proffs, men känslomässig omognad går bort.

    När jag var yngre hade jag en relation som egentligen inte var dålig, men det var något som fattades. Länge trodde jag att det var mig det var fel på, att jag hade för höga krav, men så var det inte.

    En dag insåg jag nämligen var som skavde. Min kille var egentligen inte så intresserad av mig som person, vem jag var. Han ville mest ha en tjej, samt sex och sällskap. Sen var han nöjd. Visst lärde vi känna varandra i början, men sen var det liksom stopp. Han var snäll och visade omtanke när jag behövde, men det räckte inte. Han hade svårt att visa känslor i övrigt, samt var inte intresserad av intellektuella samtal eller av att utvecklas i relationen. Det måste man inte vara, men vi var för olika. Han behövde en tjej som trivdes med att ha det så. Som det räckte för, det gjorde det inte för mig, inte i längden.

    Jag har i efterhand ibland undrat hur många män det finns av denna kategori, som klagar på att de inte duger. Att kvinnor har så höga krav. Ofta förstår de inte själva var det brister. Och visst, i en tid när fler kvinnor behövde en familjeförsörjare, då ställdes inte dessa krav på männen. Men varför ska kvinnor nöja sig med mindre? Jag är hellre singel än lever med en man som inte förmår ge mer än mitt ex gav, och som inte heller är så intresserad av det.


    Hur lätt är det att hitta en kille som har allt?

    Du ska ha känslomässig mognad, plus ett bra betalt jobb, ett schysst boende, många vänner och helst gymma fyra dagar i veckan. Det räcker att man fallerar på en av de punkterna så är killen ointressant.
  • Anonym (nej)
    Anonym (Man) skrev 2024-05-02 18:21:58 följande:
    Så behändigt. 
    Anonym (nej) skrev 2024-05-02 17:28:11 följande:
    Att ha ett jobb som betalar okej eller dåligt räknas inte som ett ordnat liv idag. Du har inte råd med nödvändiga saker som boende. I praktiken krävs det ett bra jobb för att ha råd med ett ordnat liv.
    Ja, har man den inställningen förstår jag att man inte hittar någon. Man har liksom redan gett upp. 
    Du är för gammal för att förstå att att det är sant.
  • Anonym (nej)
    Anonym (Pappa) skrev 2024-05-02 23:00:52 följande:
    Fast det stämmer inte alls. Social kompetens är i första hand något inlärt.
    Lyssna på psykiatrikern Anders Hansen. Han säger att genetik är mer avgörande för din personlighet än uppfostran.
  • Anonym (nej)
    Anonym (Fadersfigur) skrev 2024-05-03 13:14:42 följande:

    Barn behöver en stabil och trygg fadersgestalt. Men det heter väl numera att det inte är viktigt. Men påfallande många män som hamnat snett har haft en frånvarande pappa eller en pappa som inte varit någon bra pappa.


    De flesta gängkriminella kommer från stabila familjer och klaner där pappan är familjens överhuvud.
Svar på tråden Är pappornas frånvarande den största orsaken till varför det går snett för unga män?