Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    ”Äru dum eller?” - är detta ok tilltal till ett barn?

    Det hände en sak hos farmor och farfar när vi var där med barnen förra helgen som har bitit sig fast hos mig och gör mig upprörd. Farmors ord mot ena sonen. Plötsligt utbrister hon ?äru dum eller??

    Detta är enligt mig aldrig okej att säga till ett barn. Det kan rasera barnets självkänsla. Jag blev väldigt upprörd och åkte därifrån med barnen kort efter det inträffade och känner nu att jag inte vill sätta min fot där med barnen innan mannen har pratat vett med henne.  


    Min man förstår dock inte alls vad problemet är, han säger att de pratar så till varandra och att det är normalt. De är från Göteborg och han säger att det bara är ett uttryck som de slänger sig med till vem som helst. 


    Vad anser ni? Normalt eller ej? 

  • Svar på tråden ”Äru dum eller?” - är detta ok tilltal till ett barn?
  • Anonym (S)
    Spucks skrev 2024-05-04 17:47:48 följande:

    Nej, det är inte okej om det inte sagts som skämt. Sedan beror det såklart även på hur gammalt barnet är och vad det handlade om.
    Däremot är din reaktion väldigt överdriven och den skadar barnet nog mer än att farmor har kläkt ur sig något lite otrevligt en gång.


    Barnet är 7 år och det var inte sagt på skämt. Det handlade om att han tog ner ett glas från ett skåp och råkade välta ner ett annat så att det gick sönder. 
Svar på tråden ”Äru dum eller?” - är detta ok tilltal till ett barn?