Inlägg från: Anonym (P) |Visa alla inlägg
  • Anonym (P)

    Går det att träna att tycka om vagn?

    Mitt barn hatade liggvagn men i ditt barns ålder kunde vi stötta upp med kuddar mm så att hon satt upp istället. Då gick det mycket bättre. 

  • Anonym (P)

    Eftersom barnet är stadigt kan du kanske bära i selen på ryggen istället? Det är för de flesta skonsammare för kroppen (din kropp alltså). 

  • Anonym (P)
    Anonym (Pappa till tre barn) skrev 2024-05-06 14:50:02 följande:

    Det är många barn som inte tycker om vagn i början men de vänjer sig i princip alltid. Gör det inte det så kanske man som förälder behöver tänka på hur man hanterar situationen. Sen förstår jag att det inte är så lätt när känslor är inblandade.


    Att barnet gråter får man helt enkelt acceptera. Det är bara en del i att barnet utvecklas. Fortsätt promenaden bara. Sen efter en stund kan du plocka upp henne. I början väntar man en kort stund, kanske två minuter, sen drar man ut på det mer och mer för varje gång.


    Det tycker jag beror på hur barnet gråter. Ibland är det ju missnöjt uttråkat gnäll och då kan man ju köra lite till. Men ibland är de jätterädda och illvrålar i panik tills de nästan tappar andan. Då går det ju inte. Mitt barn som vägrade vagn tror jag blev rädd av att inte kunna se mig/pappan -hon såg ju bara sufletten och himlen. När hon satt upp kunde hon se mig eller pappan och då gick det lite bättre. 
  • Anonym (P)
    Anonym (Anonym) skrev 2024-05-06 15:01:10 följande:

    Har du tips på bra sele? jag brukar också ta upp om hon skriker/gråter men ibland är det kämpigt när man är långt bort och inte alltid det hjälper då heller. 


    ja våra bilresor är ju tyvärr likadan ibland 😩


    Vi hade en Ergo baby carrier. Precis som den andra skribenten bar vi för det mesta i sele - vagnen var i ärlighetens namn rätt bökig också. :) Den tar ju en massa plats. Vi bar i Ergon sista gången när barnet var tre. 

Svar på tråden Går det att träna att tycka om vagn?