• Anonym (Ledsen)

  Decemberbarn (ledsen)

  Jag måste skriva av mig lite. vi har försökt att bli gravida läääänge men det har inte tagit sig förrän nu och vi blev helt överlyckliga när vi plussade på stickan. Fick tidigt ultraljud och barnmorskan sa BF 14 december/

  Men så läser jag massor på nätet om hur synd det är om barn som är födda i december. Att de får svårt i skolan och i idrott, löper större risk för diagnoser, att det suger att fylla är sent på året och att det därför är så synd om dom här barnen och nu känner jag mig så himla himla ledsen? 

  Jag är såklart så glad över att äntligen vara gravid men det känns som att alla kommer tycka att det är sämre för mitt stackars barn som kommer att födas i december? Känns så jobbigt att läsa alla trådar om att man aktivt undviker att försöka under mars för att inte få ett decemberbarm. 


  Är det verkligen så himla illa? Jag får nästan ångest över detta nu :(

 • Svar på tråden Decemberbarn (ledsen)
 • Anonym (Kom igen)

  Blir själv ledsen när jag ser andra som aktivt låter sånt trams överskugga och gå ut över någonting så fint som en efterlängtad graviditet?vill du oroa dig så finns det tusen andra saker, bättre att inte skapa problem där de inte finns. Försök glädjas över det lilla livet istället, du ska se att det kommer gå bra. 

 • Tow2Mater

  Sluta läs så mycket skit på nätet.

  När barnet blir äldre kan du ju låta det börja ett år senare i skolan om du t ex tycker det skulle må bättre av att vara bland de äldsta i klassen istället för bland de yngsta.

 • Anonym (Decemberbarn)

  Jag är född i december och har inga diagnoser och har aldrig upplevt att det är synd om mig. 

  När det gäller skolan har jag två universitetsexamen och är snart klar med min tredje examen. Så det går inte att säga att vi som är född i december automatisk får ett svårare liv pga att vi är född sent på året.

 • EnAnonumius
  Anonym (Ledsen) skrev 2024-05-11 00:14:41 följande:

  Är det verkligen så himla illa? Jag får nästan ångest över detta nu :(


  Nej det är bara massa trams och dumheter med att det skulle vara sämre för decemberbarn.

  Min son är decemberbarn, han har inga diagnoser, han är gift tvåbarnsfar, och utbildad förskolepedagog och håller på att utbilda sig för att bli rektor nu förskola.
  Min son har även många fina äkta vänner också.

  Huruvida man blir bra på idrott eller inte har inget med "vilken månad man är född i", det handlar enbart om hur intresserad man är.


  Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
 • OlgaElvira

  Mpnga av oss känner igen i din oro, intendent om att barnet föds sent på året. Men när man är nygravid, egentligen hela tiden. Hormonerna stormar, man vill skydda det lilla livet. Man oroar sig för allt möjligt, det hör liksom till. När jag väntade mitt  barn oroade jag mig väldigt mycket för trafiken nära huset. Jag krävde att vi skulle bygga ett högt staket med låsbar grind. Det var en återvändsgata med hastighetsgräns. Enbart barnfamiljer, alla krypkörde. Ack ja, det blir alltid nåt man kokar upp sig på. Den sonen föddes mitten av december och blev en fullt fungerande ung man, nu med tre barn. Han är dessutom medlem i Mensa. Så var lugn. Det kommer att bli alldeles utmärkt. Fördelen med decembernatt är att alla kompisar är tillgängliga för födelsedagskalas. När man är född mitt på sommaren är alla på semester, borta på läger, hos mormor eller liknande. Fast då kör man kalaset strax efter skolan börjat.

 • Meddelande borttaget
 • Anonym (Ninni)

  Grattis till graviditeten! Vad underbart att ni lyckades till sist!

  Tänk på att det du oroar dig över handlar om sannolikheter. Ett barn fött i december har lite lägre sannolikhet för att bli elitidrottare och lite högre sannolikhet att bli diagnostiserad med adhd. Men det mest troliga är att ditt barn inte kommer att bli vare sig elitidrottare eller få en adhd-diagnos - precis som de flesta andra barn.

 • Zaro

  Vi är tre syskon och den enda född under vintern, i december, har alltid haft högst betyg, har ingen psykisk ohälsa, har alltid haft gott om vänner osv. Jag och den andra är född under våren respektive sommaren. Så det måste ju inte bli så. Och om det blir så är det också okej tycker jag. Mitt barn är född prematurt på våren, så kan det ju också vara för barn födda tidigt under året, och det innebär ju också risker men sådant är livet och barnet blir den som den ska vara.

Svar på tråden Decemberbarn (ledsen)