Inlägg från: Anonym (Suck) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Suck)

  Föräldrar som låter barn äta varor i butik som man inte betalat för

  Jag fick skäll senast idag av en tanta som trodde hon var allvetandes. Min ena dotter stoppade en hand i lösgodis påsen hon hade i handen och tog upp en klubba, och den andra dottern tog en vindruva ur en av sina påsar. Oj, vad gumman skällde, bpde på barnen och på mig. Lära ungarna att man inte behöver betala! Det är stöld! Mamma borde lära er att inte stjäla!

  Att godispåsen kom från godisaffären och vindruvorna från den andra mataffären, och att jag hade kvitto på båda var inte intressant. 

  Jag har också låtit hungriterade barn öppna juiceflaskor, ostbollar och dyl om man bedömt att de inte kan vänta längre, särskilt om jag självskannat. Det har väl hänt kanske en gång i halvåret tills de var 6-7.

 • Anonym (Suck)
  Anonym (Född 1974) skrev 2024-05-12 17:16:35 följande:

  Mina ungar fick aldrig snatta lösgodis, inte heller jag brukar provsmaka.
  Men jag har sett både unga och gamla tugga i sig godis och annat i affären.
  Småbarn har inget omdöme, de kan ju lika gärna stoppa in ett begagnat tuggummi från marken eller godisar som ligger på golvet vid plockgodiset.


  Jordgubbar! Gamla tanter verkar inte ha några som helst betänkligheter om att stoppa halva lådan i munnen och andra halvan löst i handväskan. 
 • Anonym (Suck)
  Anonym (Mamma) skrev 2024-05-12 18:08:41 följande:
  Ah så du är alltså den slöa typen jag vänder mig mot. Du förstår inte själv att det är olämpligt att ÄTA saker inne i en matbutik om det inte är specifika saker som just denna butik bjuder på? Allvarligt? Och för att du självskannat så har du inte betalat varan än. Jisses, tala om att det går utför... Och vadå "bedömt att det inte kan vänta längre"? Håller ungen på att dö? 
  Min ena dotter har diabetes, så ja. Det har hänt att hon "håller på att dö" när jag låtit henne dricka juice i mataffären efter att jag har skannat den.

  Men jag hade inte gjort annorlunda om hon inte hade det. En gång i halvåret kan man fan tänka på sina barn först o butikernas icke-påverkade vinstmarginalen sen.
 • Anonym (Suck)
  Anonym (Mamma) skrev 2024-05-12 18:34:34 följande:
  Har folk blivit hjärnslöa på senare år eller? Man går inte in i en matbutik och äter saker. Inte saker man tagit med hemifrån och inte saker man självscannat. Behöver folk en grundkurs i uppfostran eller? Inte konstigt att ouppfostrade ungar blir odrägliga och saknar respekt i skolan. Man förstår vem som grundat beteendet... 
  Det handlar inte om uppfostran. Det handlar om att få ihop dagen. Grattis till dig att ditt liv fungerar felfritt jämt. Själv är jag människa som lever i samhället och har människobarn. Livet är inte alltid så jävla förutsägbart.

  Mina barn vet mycket väl att man inte tar frukt eller godis i affären som man inte kan betala när det i magen. Måste man ha något nu nu nu så skannar eller betalar man först. Gamla tanter verkar dock inte veta det. 
 • Anonym (Suck)
  Anonym (D) skrev 2024-05-12 20:10:40 följande:
  Jävligt märkligt att du är så dåligt förbredd då när ditt barn har diabetes. Tror knappast alla med diabetes går i affären dricker och äter sånt dom ej betalat för....
  Igen, livet är inte alltid förutsägbart. Grattis om ditt liv är perfekt förutsägbart. 

  Dessutom har ju ts skrivit att det inte spelar någon roll var det man äter kommer ifrån, I matbutiken ÄTER MAN INTE. Så även om jag skulle vara förberedd så är det skit samma för ts. 
Svar på tråden Föräldrar som låter barn äta varor i butik som man inte betalat för