Beasås i kylen
www.land.se/mat-dryck/sa-lange-haller-mat-i-oppnad-forpackning-i-kylen
Det intressanta är att listan inte stämmer så bra och med den praktiska verkligheten.
Men antar att de är av en orsak, och att orsaken är att det är svårt och skriva ett sista förbrukningsdag, och att de vill ha lite marginal.
Ta både grädde och mjölken, så kan dessa hålla både två och tre veckor till, men skoj att de säger ägg flera månader, som komiskt nog håller även det längre än så.
För på ägg har vi löjligt kort bästföredatum.
Varför skulle jag ha missat det för?
Jag ska säga dessa tider livsmedelsverket gett är ganska långt ifrån vad som jag ser i min verklighet och där ingredienserna håller bra längre än vad de säger.
Listeria?
Det är oftast inget som är förknippat med svenska ingredienser, men visst ett par undantag finns.
Dock dessa är ju ingredienser som man är normalt vaksamma på sedan innan.