Hur övar man upp ett intresse för matlagning?
Hos oss har det en tid blivit mer av olika komponenter som äts tillsammans, än rätter. T ex grillas kycklingdelar kanske ett par äter ris till, en annan tar färdigskuren kålsallad med dressing som finns i kylen till. Den som hellre vill ha ärtor istället för kålsallad mikrar en skål frysta sådana till, eller kanske en uppskuren avakado. Komponenter som t ex varm lagad sås har vi helt övergivit - i kylen finns flaskor med ketchup, bbq-sås etc för den som vill ha. Vill man inte ha kycklingen kanske det finns restkött från dagen innan i kylen som värms upp, eller smörgåsskinka eller liknande.
Ibland funderar jag på om man ska prova ett antal random ingredienser som i TV showen 'Chopped"; det blir då vad det blir och alla får äta och hålla tyst. Men det funkar inte med små barn. Lite roligt skulle det kanske vara att tillaga det iallafall. screenrant.com/chopped-craziest-baskets-featured/