Studenter hur får ni tag i böcker??
Hej!
Hur får alla tag i sitt kursmaterial??
Köper ni allting nytt?? det kan man ju inte om man lever på csn??
Jag förstår inte hur ni gör??
Nån som har nåt tips?
Hej!
Hur får alla tag i sitt kursmaterial??
Köper ni allting nytt?? det kan man ju inte om man lever på csn??
Jag förstår inte hur ni gör??
Nån som har nåt tips?
Jag brukade låna på universitetets bibliotek, av klasskamrater, köpte en hel del, och framförallt kopierade. Det är nämligen tillåtet att kopiera ur en bok för eget bruk (även hela boken) trots de ilskna små varningarna i kursböckerna. Dessutom brukar man inte behöva allt som står på kurslistan. Ibland säljer instutionen häften från en del böcker.
Jag brukar köpa hälften av böckerna och märka att jag inte hade nån användning för dom. =) Har jag tur så har nån kurskamrat gått den kurs som jag ska gå och då kan man få låna. Men jag lånar nästan aldrig på bibliotek och jag hatar att läsa kopior. Så antingen köper jag, lånar av kompisar eller låter bli att läsa dom. =)
På universitetsbibliteket finns de flesta böcker som läsesalslån så jag köper bara de böcker som inte finns där. Ibland kanske man kan låna någon bok av någon som gått kursen innan... När jag läste litteraturhistoria köpte jag alla böcker eftersom det var romaner som jag ändå ville ha, de flesta fanns i pocket på cdon.com för ca 40 kronor styck.
jag har köpt nya men i min skola finns det en anslagstavla där man sätter upp annonser på skolböcker kanske din skola har sån ?
Jag har gjort så att jag väntar någon vecka in på kursen. Då har jag märkt vilka av böckerna på listan jag klarar mig utan och vilka jag måste köpa. De jag behöver köper jag nya på akademibokhandeln. Ibland har jag och någon kompis köpt varsina böcker och delar när vi t ex har behövt två böcker till ett seminarie eller liknande.
Om du vill köpa böcker så kolla in på bokfynd.nu. Där får du reda på den bokhandlare som säljer just din bok/dina böcker billigast. Där kan man spara många 100-lappar! Leveranstiden är inte mer än två arbetsdagar på vissa företag.
Veckan innan kursstart ser du till att låna/reservera böcker på biblioteket. Väntar man till efter kursstart hamnar sist i en kö på minst 8 personer, vilket innebär att man får böckerna för sent. Låneböckerna läser man i sin tur eller kopierar av. Slå ihop er ett gäng, kopiera en bok var och kopiera sedan varandras kopior. Det går nämligen fortare att kopiera av kopian, som man kan lägga i mataren. Att kopiera av en hel bok kostar oftast inte mer än 80 kronor (givetvis beror det på hur tjock den är).
Jag går på Lärarhögskolan och lånar också mycket böcker på bibblan. Annars brukar jag beställa på nätet. Det är lite billigare än akademibokhandeln.
www.adlibris.se
www.bokus.com
Det är lite blandat när det gäller böcker för min del.
Jag köper vissa böcker som jag känner att jag kommer att ha användning för.
Är det en bok jag bara ska ha ett eller två kapitel ur så har jag inga problem med att låna boken och kopiera de sidor jag behöver.
Att låna böcker på högskolans bibliotek är smått omöjligt - dock ska det alltid finnas ref-ex inne som jag kan låna och så pluggar jag direkt på skolan i ett bås där.
Eller så lånar jag hem böcker på fjärrlån från mitt eget bibliotek - kostar 5:- boken och det är inte någon större summa att lägga ut.
Ibland när vi verkligen inte kan få tag i någon bok billigt så kan vi köpa någon bok var i min studiegrupp och så lånar vi böckerna av varandra.
Hittills har jag lyckats få tag i alla böcker (utom två) via fjärrlån och det är jag nöjd med.
Jag var riktigt ful ibland (fy på mig) och köpte böcker som jag läste ytterst försiktigt och sedan lämnade tillbaks till bokhandeln efter 4 v. Oftast köpte jag dock böckerna, som jag nu har som hyllvärmare
Lånar på biblioteket och kopierar...